Gehavend GA Eagles richting Den Haag

De opdracht in Den Haag is doorgaans al niet makkelijk, maar zonder vier basiskrachten wordt het niet eenvoudiger. GA Eagles gaat komende zaterdag gehavend richting het Kyocera stadion en zal, misschien het niet hardop zeggen, vooraf tevreden zijn met een punt.

Vier punten uit vijf wedstrijden. Dat is de balans voor GA Eagles in de opening van het tweede Eredivsie-seizoen sinds de rentree. Tegen Dordrecht (0-0) en Willem II (1-0) werden deze punten vergaard. Een puntenaantal dat ver onder het gewenste aantal zal liggen. Met FC Groningen thuis en Excelsior uit, had GA Eagles al minstens op negen punten willen, zeg moeten, staan.

Het duel in Enschede tegen FC Twente voorafgaand aan het internationale weekend van vorige week bood de rood-gelen ook niet het vertrouwen waar men naar snakte. Doelman Cummins hield de Deventenaren nog lang in de race voor een puntje. Toch kon zijn collega aan de andere zijde, Nick Marsman, zelden het vuur aan de schenen worden gelegd (2-1).

In Den Haag moet GA Eagles het in ieder geval doen zonder Deniz Türüç (foto). De middenvelder heeft een scheurtje in zijn enkelband en is zeker drie weken uitgeschakeld. Verdediger Bart Vriends is nog één duel geschorst en aanvallers De Sa (rug) en Schalk (hamstring) worden voorlopig nog niet verwacht. Positief bekeken biedt dit, zeker voorin, voor spelers als Lewis en Reimerink, zoals ook tegen FC Twente, de kans op meer speelminuten.

Vorig seizoen werd het 3-2 voor de thuisploeg. Kan GA Eagles stunten in het uitduel?

Scheidsrechter in de Hofstad is zaterdag de heer Van de Graaf.

ADO Den Haag-GA Eagles, zaterdag 20 september aanvang 19.45u.