Zevende maal op rij geen winst voor PEC Zwolle

PEC Zwolle beleeft donkere tijden richting de kerstmis. De ploeg van trainer Ron Jans sloot het jaar 2016 af met een smadelijke 3-0 nederlaag tegen Heracles. In deze vorm gaan de Zwollenaren, die sinds de IJsselderby van eind oktober niet meer wonnen, een hele zware tweede seizoenshelft tegemoet.

Met het zelfvertrouwen van PEC Zwolle was al het nodige aan de hand. Na een heel aardige wedstrijd tegen FC Utrecht woensdag voor de beker, werd in de slotfase alsnog verloren (1-2). De zoveelste tik tegen het einde van het jaar. Qua spelpeil was er echter nog veel positiefs te ontdekken op deze woensdagavond. Dat was zondag in Almelo wel anders. Na een discutabele rode kaart en een strafschop snel in het duel, konden de blauw-witten de rug niet meer rechten en lieten zich van een zwakke kant zien.

Toen Heracles, dat ook niet in topvorm verkeerd, ook nog zag dat PEC Zwolle-aanvoerder Van Polen na een uur spelen met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, kon men makkelijk uitlopen. De Zwollenaren ondergingen de nederlaag lijdzaam (3-0). De tweede seizoenhelft zal Jans het karakter in de ploeg, al dan niet met versterkingen, naar boven moeten laten komen. Men staat op dit moment op een zestiende (nacompetitie)plaats met 14 punten uit 17 duels.

Zondag 15 januari hervat PEC Zwolle de competitie thuis tegen Ajax.

Heracles-PEC Zwolle 3-0 (1-0)
6′ 1-0 Armenteros (pen)
78′ 2-0 Vermeij
81′ 3-0 Van Mieghem

Rood (2x PEC Zwolle): 16′ Schenkeveld, 61′ Van Polen

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Brama, Holla (22′ Verdonk); Menig (65′ Sandler), Thomas, Warmerdam (46′ Marinus); Brock-Madsen

Foto: OrangePictures