De afgelopen weken heeft GA Eagles zich laten gelden op de transfermarkt door veel talent uit de regio vast te leggen. Met name door het aantrekken van Dennis Demmers (voorheen trainer van Excelsior’31 uit Rijssen) als hoofdscout, assistent-trainer en tevens lid van het technisch platform is GA Eagles prima op de hoogte van de talenten uit de oostelijke regio. GA Eagles wisselt ervaring in voor talent. Maar de selectie zal met ervaren spelers aangevuld moeten worden, toch? Waar blijven die ervaren jongens? Nieuwe hoofdtrainer Erik ten Hag (oud-speler van o.a. FC Twente) gaat toch niet zelf meedoen?

GA Eagles had ooit een prima en nationaal bekend jeugdinternaat. Doordat deze jeugdopleiding de afgelopen jaren onvoldoende rendabel was, zocht de club uit Deventer een samenwerking met de jeugdopleiding van Twente/Heracles. Dit houdt tot op heden in, dat er alleen nog jeugdspelers in de D- en C-jeugd rondlopen met een GA Eagles-shirt. Jeugdspelers kunnen na de C-junioren verder bij Twente/Heracles of terug naar een amateurclub.

Nadeel hieraan is dat er geen beloftenelftal (en A- en B-jeugd) aanwezig is. Spelers uit het eerste elftal, die weinig aan spelen toe komen, dienen wedstrijdritme op te doen in het beloftenelftal van Twente/Heracles. GA Eagles komt hier echter op terug en wil, met Demmers als voortrekker, voor 2013 weer een eigen beloftenelftal opzetten. Dit lijkt met name voor de nieuw aangetrokken (jeugdige) spelers een goede beslissing. Of gaat GA Eagles, aan het aantrekken van de vele jeugdspelers te zien, komend seizoen al veelvuldig spelen met een beloften-elftal in toernooien en oefenwedstrijden?

Nieuwe selectie
Voor de selectie van GA Eagles heeft men komend seizoen in aantallen op dit moment de volgende aantallen gecontracteerd: Drie keepers (Marsman, Ter Mate en Heusinkveld), zes verdedigers Gerritsen Mulkes, VD Linden, Heerkens, Kharami, Kromkamp en Pot), zes middenvelders (Overgoor, Suk, Wellenberg, Schuurman, Spanjaard en Turuc)  en zeven aanvallers (Antonia, Houtkoop, Kavak, Kolder, Ten Den, Peters en Philips).

Ervan uitgaande dat Niklas, Tarvajarvi en Oscar Lopez GA Eagles verlaten en Omar Kavak bij de club blijft. Dit is echter nog onzeker.

Leeftijdcijfers
Conclusies mag u zelf trekken, maar feit is wel dat GA Eagles gemiddeld spelers van 27,2  jaar oud laat gaan en van gemiddeld 19,9 jaar contracteert. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep aan het einde van het afgelopen seizoen was 25,7 jaar oud en wordt aan het begin van komend seizoen 22,6 jaar oud.

 

Nieuw Lftd. Behouden Lftd. Vertrekken Lftd.
Nick Marsman 21 Jasper Heusinkveld 23 Peter vd Vlag 34
Michel G. Mulkes 20 Patrick ter Mate 20 Michael Jansen 28
Jop vd Linden 21 Freek Heerkens 22 Patrick Gerritsen 25
Teije ten Den 19 Khalid Kharami 22 Dave Bus 34
Cas Peters 19 Jan Kromkamp 31 Glenn Kobussen 23
Kevin Spanjaard 19 Sjoerd Overgoor 23 Yannick de Wit 25
Deniz Turuc 19 Resit Schuurman 33 Karim Fachtali 24
Joran Pot 23 Joey Suk 22 Frank vd Zwan 23
Guyon Philips 18 Ruud Wellenberg 24 Michal Janota 21
Jarchinio Antonia 21 Oscar Lopez 32
Xander Houtkoop 23 Joep vd Ouweland 28
Omar Kavak (blijft?) 23 Niklas Tarvajarvi 29
Marnix Kolder 31  
           
Gem. 19,9   24,5   27,2

 

Wat zegt ervaring? En is de spelersgroep zoals deze er nu staat talentvol en ervaren genoeg om een rol van betekenis te spelen in de Jupiler League? Komen er komende maand(en) nog ervaren spelers bij? Dit zijn vragen die alleen  het technisch platform van GA Eagles kan en zal beantwoorden.

Het gaat toch niet gebeuren dat trainer Erik ten Hag weer zijn voetbalschoenen moet aantrekken?