Gaat ook Go Ahead Eagles Europa in?

De kans is niet heel groot maar het kan zo zijn dat het aankomende seizoen drie Overijsselse clubs Europees voetbal spelen. Want behalve Twente en PEC is Go Ahead Eagles via het Fair Play klassement in de race om een Europees ticket.

Wanneer Nederland aan het eind van dit seizoen bij de eerste drie meest fair spelende landen eindigt, lijkt Go Ahead Eagles een Europese startplaats te krijgen. De Deventenaren ‎staan in het nationale Fair Play-klassement derde achter Ajax en FC Twente. Die twee ploegen kwalificeren zich normaal gesproken rechtstreeks voor Europees voetbal.
 
Het Nederlandse klassement wordt wekelijks gepubliceerd, de Europese ranking alleen halverwege het seizoen en na afloop van het seizoen. Nederland stond halverwege op plaats zes. Of er voldoende verschuivingen plaats vinden voor een plek in de top drie is afwachten.
 

Maar de kansen om een extra Europees ticket te halen zijn sindsdien niet per se kleiner geworden. In twee van de voorliggende landen ging het afgelopen tijd fair play technisch gezien mis. Zo viel er in Zweden een voetbaldode ‎en werden er in Engeland dertien spelers opgepakt vanwege matchfixing. Eind mei maakt de UEFA de eind ranking openbaar.