Raalte – Jeugdleden van voetbalclubs in de regio Salland kunnen op vrijdag 26 oktober (herfstvakantie) deelnemen aan een gasttraining verzorgd door René Meulensteen. Meulensteen is trainer van de Engelse topclub Manchester United. In samenwerking met voetbalorganisatie Sportpartners geeft Meulensteen een hele dag training aan jeugdleden van 6 tot en met 15 jaar. Het evenement vindt plaats op de velden van Rohda Raalte.

Rene Meulensteen (l) (hier met sir Alex Ferguson) verzorgd op 26 oktober een NTK-training in Raalte

Aan de training is een wedstrijdelement verbonden:  de dag vormt een voorronde van de Nationale Techniek Kampioenschappen(NTK). De beste spelers per leeftijdscategorie (jongens en meisjes) mogen op het Nationale Sportcentrum Papendal strijden wie de beste techniekspeler (in zijn of haar leeftijdscategorie) van Nederland is. Deze eindwinnaars winnen een bezoek aan Old Trafford, het stadion van Manchester United, de grootste voetbalclub van de wereld. Vorig jaar werd ook een voorronde in Raalte georganiseerd. Twee jeugdvoetballers die deelnamen aan de voorrondes in Raalte bereikten toen de eindronde.

Tijdens deze NTK-voorronde wordt getraind op voet-, trap- en passeerbewegingen met methodes die ook bij Manchester United worden gebruikt. Verder worden er regelmatig partijtjes gespeeld. Trainers van Rohda Raalte assisteren bij deze trainingen, zodat zij de lesstof later ook kunnen toepassen.

Deelname kost 40 euro, en dat is inclusief een bal (die men na afloop mag houden), een voetbalshirt, een certificaat van deelname en de hele dag verzorging van drinken en een lunch. Wie meer wil weten over dit grootste voetbal-jeugdevenement ter wereld, kan terecht op  www.sportpartners.nl. Opgeven kan via de website www.moves-skills.nl.