Vooraf zal men er in Deventer niet gerust op zijn geweest. De uitwedstrijd in de halve finale voor promotie naar de Eredivisie leidde GA Eagles vandaag naar Venlo, VVV om precies te zijn. Na een 1-0 thuisoverwinning afgelopen donderdag in Deventer zou men met hand en tand deze voorsprong moeten verdedigen. Niets bleek minder waar. GA Eagles won betrekkelijk eenvoudig (0-3) en kan zich opmaken voor de dubbele confrontatie tegen FC Volendam.

GA Eagles-buitenspeler Antonia zal ongetwijfeld in genade zijn aangenomen door de eigen fans. Na uitlatingen op social media lag hij enkele weken geleden nogal onder vuur. Na 14 minuten was het een droge knal van diezelfde Antonia in de verre hoek die wedstrijd eigenlijk al op slot gooide (0-1). Daarna probeerde VVV met een wanhoopsoffensief nog druk op de ketel te zetten in de eerste helft. Maar meer dan scrimmages voor het doel van GA Eagles-keeper Marsman leverde het niet op.

VVV oogde machteloos en het Venlose publiek deelde hierin mee. De ‘tik’ in de eerste helft kwam men nooit te boven om ‘vuur’ in de wedstrijd en op de tribune aan te wakkeren.

Na enkele fraaie reddingen, in de tweede helft, van VVV-doelman Mäenpää werd een grotere voorsprong voor de Deventenaren nog verder voorkomen. Met name Houtkoop, Antonia en Promes hadden de kans de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

Een kwartier voor tijd werd het nog even hachelijk in de Deventer defensie. Eerst was het doelman Marsman de fraai een bal uit de benedenhoek haalde. Toen bij een latere kans de doelman wel was geslagen boden zijn medespelers hulp op de lijn.

Tien minuten voor tijd was het wel raak. Promes kopte prima in de lange hoek achter de Finse doelman (0-2). Nadat de eerste teleurgestelde Venlose  supporters huiswaarts keerden, maakte Kolder er ook nog 0-3 van. VVV mag het na vier seizoenen in de Jupiler League opnieuw gaan proberen.

Voor GA Eagles wordt het verhaal alleen maar mooier. De Rood Gelen spelen namelijk aanstaande donderdag het 1e duel van de finale (tegen Volendam) om promotie naar de Eredivisie. Zondag is in Volendam de return.

 

2e duel halve finale play-offs promotie Eredivsie:

VVV Venlo-GA Eagles 0-3

14’ 0-1 Antonia
81’ 0-2 Promes
89’ 0-3 Kolder