GA Eagles won nog nooit bij Feyenoord
‎Na een gedwongen weekend vrijaf neemt Go Ahead Eagles het zondag op tegen Feyenoord. In het heenduel werd met 2-2 gelijkgespeeld maar de statistieken voor de return zijn niet heel gunstig.

Go Ahead Eagles ging in het eredivisie verleden achtentwintig keer op bezoek bij Feyenoord. Géén van deze duels werd gewonnen (negen maal gelijk, negentien winst Feyenoord). De twee vorige edities eindigden gelijk (o-o en 2-2). Grootste nederlaag in competitieverband was 5-0 in 1985, in het bekertoernooi verloor het in 1992 met 7-0. Statistisch gezien is de kans dus klein dat Go Ahead punten overhoudt aan het bezoek aan De Kuip.

De Rotterdammers moeten spits Pelle door een schorsing missen. Daarbij kan Koeman geen beroep doen op Goossens, hij haakte woensdag af met een spierscheuring in zijn hamstring. Opvallende afwezige bij Go Ahead is Schmidt, hij werd afgelopen week geopereerd aan zijn blinde darm.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Liesveld. Hij wordt behalve door zijn gebruikelijke assistenten ook geholpen door een HawkEye, een systeem om te controleren of de bal over de lijn is geweest.

Feyenoord – Go Ahead Eagles, zondag 30 maart 12.30 uur.