GA Eagles wint op ‘housewarming’ overtuigend van Telstar

GA Eagles won vanmiddag het eerste thuisduel in de verbouwde Adelaarshorst met liefst 5-0 van Telstar. De ploeg van Dennis Demmers had iets recht te zetten na de 1-0 nederlaag van maandag tegen Jong PSV. Met steun van een uitverkocht ‘huis’ (een record met ruim 9000 toeschouwers) en twee splinternieuwe tribunes werd de ploeg uit Velsen makkelijk aan de zegekar gebonden.

Voor rust wist aanwinst Leon de Kogel tweemaal het net te vinden. De van FC Utrecht overgekomen spits scoorde de openingstreffer na goed aangeven van rechtsbuiten Van Overbeek (1-0). De tweede treffer van De Kogel volgde snel. Uit een penalty schoot de aanvaller raak (2-0), nadat Hamdaoui even daarvoor op de rand van het strafschopgebied gevloerd werd. Beide ploegen hadden voor rust nog één grote kans tot scoren te komen. Kopershoek kopte namens Telstar net naast na een corner. De Kogel miste een keer toen hij opdook voor Telstar-doelman Zonneveld.

Na rust was Sander Duits namens de thuisploeg het eerst gevaarlijk. Hij mikte net naast de paal. De zelf opgeleide Dzepar verving Duits na ruim een uur spelen. Hij zag al snel dat zijn ploeg met een man meer kwam te staan, toen Kopershoek aan de noodrem trok om de doorgebroken Hamdaoui af te stoppen. De behendige aanvaller (overgekomen van Jong Vitesse) zorgde daarna, op aangeven van Rijsdijk, voor de 3-0 en de nekslag.

Het feest aan de Vetkampstraat werd compleet toen Dzepar de 4-0 binnen knikte. Ook verdediger Teijsse wist nog te scoren met het hoofd (5-0), waardoor GA Eagles met een ruime zege de eigen ‘housewarming’ een rood-gele kleur gaf.

Komend weekend is GA Eagles vrij. Op maandag 24 augustus speelt men uit tegen FC Den Bosch.

GA Eagles-Telstar 5-0 (2-0)

15′ 1-0 De Kogel
18′ 2-0 De Kogel (pen.)
70′ 3-0 Hamdaoui
76′ 4-0 Dzepar
87′ 5-0 Teijsse

Opstelling GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Schenk, Teijsse; Rijsdijk, Duits (64′ Dzepar), Van Ewijk; Van Overbeek, De Kogel (73′ Ten Den), Hamdaoui (81′ Schalk).

Foto’s: Johan Wolff en @trotsadijssel (Twitter)