GA Eagles wint ‘oefenafsluiter’ van Turkse promovendus

Na twee oefennederlagen (tegen Heerenveen en Hapoel Shmona) won GA Eagles het laatste oefenduel in de eigen Adelaarshorst van Istanbul BB. De Turkse promovendus werd door goals van Schenk en Schalk met 2-0 verslagen.

GA Eagles nam direct het heft in handen en kreeg twee goede mogelijkheden via de voet van Alex Schalk. De aanvaller, overgekomen van NAC Breda, stuitte eerst op doelman Ceylan, de rebound ging vervolgens over. Binnen het halfuur kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Een vrije trap van Van Der Linden bracht Xandro Schenk (foto) in stelling. De linksback kopte raak (1-0).

GA Eagles-trainer Foeke Booy liet merken dat het richting de beoogde basiself wil gaan voor de komende seizoensopening. Er werd weinig gewisseld door de oefenmeester. Een kwartier voor tijd kwam Jeffrey Rijsdijk in het veld. Bij één van zijn eerste acties kwam Istanbul BB-speler Gencer Cansev zo hard inzetten dat hij met rood van het veld kon. Na een goede kans voor de Turken, die op de lat eindigde, was het Alex Schalk die trefzeker was een paar minuten voor tijd. Hij zette de eindstand op 2-0.

Morgen wacht nog de traditionele Open Dag, waarna de selectie zich kan gaan richten voor het eerste competitieduel volgende week zondag. De Deventenaren spelen dan thuis tegen FC Groningen. Aanvang 14.30u.

Opstelling GA Eagles: VD Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Türüç, Van Ooijen (Rijsdijk); De Sa (Reimerink), Kolder, Schalk.

Overigens liet RTV Oost weten dat GA Eagles inmiddels persoonlijk akkoord is met rechtsback Doke Schmidt. Men wil de verdediger graag kopen, maar zijn werkgever SC Heerenveen wil eerst nog een andere verdediger vastleggen voordat Schmidt mag gaan. De Deventenaren zoeken ook nog naar concurrentie op de vleugels voorin.

Zie ook onderstaande samenvatting gemaakt door RTV Oost: