GA Eagles wint 3-4 van taai Sallands Streekteam

Supporters van GA Eagles, en die waren er in grote getale vanavond op het Sportpark in Heeten, gingen met een matig tot slecht gevoel huiswaarts. Een 3-4 overwinning op het Salland Streekteam zal de Deventenaren geen reden tot juichen hebben gegeven. Het streekteam onder leiding van Heino-trainers Lobbert en Pot toonden zich een taaie tegenstander.

Uiteraard waren er genoeg reden om aan te dragen dat het allemaal niet goed was aan Deventer zijde. Zo wordt er hard getraind op het trainingskamp in Garderen en is het nog zoeken naar de afstemming met de spelers die er nieuw bijgekomen zijn. Maar gezegd moet worden dat het Sallands Streekteam de organisatie gewoon heel aardig had staan.

De nodige kansen werden door de profs gemist in de eerste helft. Het nodige geluk en de scherpte ontbrak voor de Rood-gelen, waardoor de amateurselectie zelfs op een 1-0 voorsprong kon komen. Een van richting veranderde vrije trap genomen door Rohda Raalte-verdediger Kamperman Leferink bracht GA Eagles-doelman Van Der Hart in verlegenheid (1-0). Voor rust wist spits Marnix Kolder nog wel voor de meer dan verdiende gelijkmaker te zorgen (1-1).

Na rust leek de koek op voor het streekteam na de 1-2 (Schalk), 1-3 (Schalk) en 1-4 (Van Ooijen). Toch wist de formatie van derdeklasse-spelers én hoger zich goed te herpakken. De prima fluitende scheidsrechter Serik kende eerst een vrije trap toe, die via-via voor de voeten kwam van Rohda Raalte-nieuweling Hettinga (2-4), waarna Serik een paar minuten daarna ook nog een strafschop zag in het blokken en vasthouden van Jasper Broekhuis. De kleine en rappe aanvaller (volgend seizoen actief voor Schalkhaar) schoot cooltjes binnen: 3-4.

Vlak daarna bracht Serik het duel, dat mede wordt georganiseerd door de Deventer Scheidsrechtervereniging, tot een einde. Komende zaterdag speelt GA Eagles weer in het vertrouwde Terwolde. Excelsior is dan de tegenstander. Aanvang 15.00u.