Willem II gunt GA Eagles geen bekerstuntje

GA Eagles is uitgebekerd. In de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi verloor de ploeg van trainer Dennis Demmers met 0-2 van Willem II. Na goed een uur spelen kreeg GA Eagles twee goede kansen de score te openen, Zivkovic was echter namens de Tilburgers de man die daarna wel kon juichen.

In de beginfase van het duel in de Adelaarshorst begon de Eredivisionist goed aan het duel. GA Eagles-doelman moest een keer optreden bij een gevaarlijke cornerbal. Verder gevaar uit Tilburg ging niet op doel. De thuisploeg kreeg gaandeweg de eerste helft meer grip, zonder echt grote kansen te creëren. Rust 0-0.

Na rust was het Willem II dat opnieuw in de eerste fase een licht overwicht had. Ex-Eagle Falkenburg koos in een gevaarlijk moment ervoor zeer vroeg te schieten recht op doelman Zwarthoed, terwijl doorlopen meer gevaar had opgeleverd. Na een uur spelen kroop de thuisploeg weer meer uit de schulp. Een schot van middenvelder Daemen kon net naast getikt worden door Willem II-doelman Lamprou. Uit de daarop volgende corner kopte Vriends zelfs op de lat. Het bleek achter een belangrijk moment in het duel.

Wie in de Adelaarshorst dacht dat GA Eagles daarna het duel ging overnemen kreeg geen gelijk. Falkenburg wist met een voorzet simpel Zivkovic te vinden. De Ajax-huurling kopte onderkant lat in het verlaten doel binnen (0-1).

Toen Zivkovic niet veel later weer raak schoot leek het duel gedaan (0-2). GA Eagles-trainer Demmers trachtte met wisselingen nog iets te forceren, maar echt grote kansen leverde het niet meer op.

GA Eagles mag komende vrijdag in de competitie zich opnieuw ‘bijten’ in een pittige klus. De uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht staat namelijk op het programma.

GA Eagles-Willem II 0-2 (0-0)
66′ 0-1 Zivkovic
72′ 0-2 Zivkovic

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Vriends, Rijsdijk (76′ Teijsse), Schenk (86′ Ten Den), Lambooij, van Ewijk (80′ Mathieu), VD Meer, Daemen, David, Van Overbeek, De Kogel.

Foto’s: Johan Wolff