Koude douche voor GA Eagles thuis tegen Willem II

GA Eagles verloor op deze koude november-avond in eigen huis een belangrijk duel van directe concurrent Willem II met 0-1. In een weinig aantrekkelijk duel ging GA Eagles in de achtervolging na de enige treffer van de avond, vlak na rust. De drie punten werden echter meegenomen door de Tilburgers die daarmee direct uit de gevarenzone van de Eredivisie kwamen. Een scenario dat de thuisploeg juist voor ogen had.

Beide ploegen hadden deze vrijdagavond weinig tijd nodig voor hun eerste goede kans. Binnen vijf minuten dook Wolters namens GA Eagles vrij op voor het doel van Willem II-goalie Lamprou. De buitenspeler miste echter van geringe afstand, waardoor het wachten blijft op zijn eerste Eredivisie-treffer. Aan de andere kant was Fran Sol dichtbij een openingstreffer. Een scherpe vrije trap dwong GA Eagles-doelman Zwarthoed direct al daadkrachtig in te grijpen. Daarna zakte het niveau weg in de eerste helft. Gevaarlijk was nog wel de vrije trap van Willem II-er Croux, die het doel rakelings miste.

De tweede helft startte slecht voor de thuisploeg. Willem II-middenvelder Schuurman werd op rand van buitenspel weggestuurd richting doelman Zwarthoed. De Feyenoord-huurling schoot eerst in de handen van de goalie, maar zag dat de bal niet goed verwerkt werd. Met een tweede kans wist Schuurman wel raad en schoof simpel binnen (0-1).

Daarna ging GA Eagles wel op zoek naar de gelijkmaker. Het spelniveau bleef echter matig tot onvoldoende. Trainer De Koning wisselde aanvallend met de komst van Hendriks, De Kogel en Teijsse, en zag een waar slotoffensief. De gevaarlijkste kansen waren voor Ritzmaier (vrije trap net over) en Fischer (kopbal van de lijn gehaald), het lukte niet die ene treffer op het bord te krijgen.

Door het verlies vinden de Deventenaren zich terug op de voorlaatste plaats met 11 punten uit 14 duels. Komende zaterdag speelt GA Eagles opnieuw thuis, dan tegen SC Heerenveen. Aanvang 18.30u.

GA Eagles-Willem II 0-1 (0-0)
47′ 0-1 Schuurman

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Achenteh, Schenk, Fischer, Groenbast; Suk (63′ De Kogel), Duits (80′ Teijsse), Ritzmaier; Wolters, Maatsen, Antonia (63′ Hendriks)

Foto: OrangePictures