GA Eagles weer hard onderuit in uitwedstrijd (5-0)

Go Ahead Eagles ging zaterdag voor de vierde keer dit eredivisie seizoen hard onderuit in een uitwedstrijd. Na PSV (3-0), AZ (3-0) en Ajax (5-0) was nu NAC veel te sterk 5-0. Het was een deja vu met het eerste kwartier na rust tegen Ajax. Go Ahead zakte weer door de ondergrens. Tegen Ajax werden er vijf doelpunten weggeven in een kwartier. Dit keer waren het er vier in twintig minuten.

Bij het eerste doelpunt speelde Jordy Buijs met een vrije trap Henrico Drost vrij, die afspeelde op Rydell Poepon. De spits hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten om binnen te tikken. Drie minuten later verdubbelde Buijs de voorsprong na naïef verdedigen van Xandro Schenk. Acht minuten later was het Sarpong (3-0) en de laatste minuut voor rust Poepon (4-0) die het avondje NAC compleet maakten.

De tweede helft nam NAC gas terug. Waardoor de bezoekers zowaar drie keer op het goal konden schieten, het resulteerde in helemaal niets. Perica deed dat namens NAC ook maar scoorde wel. 5-0 tegen een zeer matig NAC. Achterin was het een rommeltje. Centraal was het klungelen en op de backs was het niet anders. Room kon zich ook niet onderscheiden en daarmee is het verlies simpel te verklaren.

Foeke Booy hanteert in uitwedstrijden een spelwijze die vooralsnog weinig heeft opgeleverd. Het is de vraag hoelang hij daar nog aan vasthoudt.  Door het verlies, maar bovenal doordat concurrenten RKC, ADO, NEC en Cambuur wel goede zaken doen komt de streep dichterbij.

NAC – Go Ahead Eagles: 5-0. 24′ 1-0 Poepon. 27′ 2-0 Buijs. 35′ 3-0 Sarpong. 44′ 4-0 Poepon. 87′ 5-0 Perica

Opstelling GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor, Falkenburg, Overgoor (Lambooij 72′), Turuc (Rijsdijk 82′), Antonia (Houtkoop 72′), Kolder, Godee