GA Eagles wacht maandag loodzware taak

Go Ahead Eagles verloor vrijdag het eerste duel in de halve finale nacompetitie om lijfsbehoud. In Doetinchem was De Graafschap, de nummer zes van de Jupiler League, met 1-0 te sterk. 

In de eerste helft waren de grootste kansen voor de bezoekers. De kansen waren er voor Plet, wiens bal via een Graafschap-been over ging, en Lambooij die de bal op de paal zag gaan naast De Graafschap-doelman Jurjus.

Grote zorgen kwamen er voor GA Eagles aangezien Jurjus de tweede helft nauwelijks op de proef werd gesteld. Voorwaartsen De Sa, Plet en Verhoek konden weinig uitrichten na de thee. Ook het inbrengen van Marnix Kolder bracht daar geen verandering in.

Wie wel wist te scoren was ‘Superboer’ Ted van de Pavert. De noeste verdediger kopte een corner raak door hoog boven Kolder uit te springen (1-0). Van de Pavert haalde zijn gram nadat hij in de eerste helft een elleboog van Plet kreeg te verwerken. De matchwinner werd in de kleedkamer gehecht en kon de strijd daarna voortzetten.

Aanstaande maandag wordt om half één afgetrapt bij de return in Deventer. In theorie is alles nog mogelijk, maar de thuisploeg moet twee keer scoren en juist dat scoren is een probleem voor de Deventer ploeg.

De Graafschap – Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)

’78 Van de Pavert 1-0

Opstelling GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Schenk, Wijnaldum; Van Ooijen, Overgoor, Türüc; Verhoek, Plet (Kolder/73), De Sa (Schalk/66).

Foto: OrangePictures