GA Eagles waait in Volendam verder naar beneden

GA Eagles is er maandagavond in Volendam niet in geslaagd om na twee nederlagen het tij te keren. In Noord-Holland verloor de ploeg van trainer Dennis Demmers opnieuw, ditmaal door een late treffer van Schouten. De Deventenaren, drie wedstrijden geleden nog koploper in de Jupiler League, waaien deze avond naar plek zes.

In een winderig Volendam opende de thuisploeg met twee goede kansen. Mertens en Tuyp konden echter niet scoren. Grootste kans voor GA Eagles voor rust was een geweldige vrije trap van Leon de Kogel. Zijn schot eindigde op de kruising. Al met al was het een ‘slordige’ wedstrijd, al konden deze voor een groot deel op het conto van de weersomstandigheden geschreven worden.

Na de thee deed vooral buitenspeler Randy Wolters aan GA Eagles-zijde zijn best om met voorzetten nog een goal te forceren. Het nodige geluk bij de afrondende medespelers ontbrak. Na twee nederlagen leek GA Eagles met een bemoedigend puntje naar huis te kunnen reizen. Echter was dit de ploeg niet gegeven. Uit een corner wisten de Volendammers de enige treffer van de avond te maken (1-0). Erik Schouten was de matchwinner na een prima corner van Van Kippersluis.

Door de nederlaag blijft GA Eagles op 27 punten staan. Koploper Sparta heeft inmiddels 33 punten. Komende vrijdag spelen de rood-gelen thuis tegen Helmond Sport.

FC Volendam-GA Eagles 1-0 (0-0)
89′ 1-0 Schouten

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse; Daemen, Van Ewijk, Duits, Van Overbeek (63′ Rijsdijk), De Kogel (83′ Ten Den), Wolters.

Foto: OrangePictures