Malaise houdt aan bij GA Eagles na kansloze nederlaag

Ook het tweede duel onder leiding van interim-trainer Harry Decheiver werd niet gewonnen. Maandag tegen FC Den Bosch werd het met kunst- en vliegwerk nog 0-0. Opnieuw thuis, tegen VVV Venlo werd het deze vrijdag een nederlaag met 0-3.

Het publiek in Deventer werd wederom niet verwend. Het zijn zware tijden. Tegen de nummer drie VVV Venlo zou het zelfvertrouwen een flinke boost kunnen krijgen. Het tegendeel werd echter waar. Een ploeg waar de selectie van Decheiver zich op papier tegen zou moeten kunnen meten, bleek dit seizoen meer te zijn gegroeid dan de rood-gelen.

Onder aanmoediging van onder andere de makers van de langst gebreide voetbalsjaal van Nederland werd een wedstrijd van slecht niveau afgeleverd door de thuisploeg. De redder van een punt op maandagavond doelman Zwarthoed leidde de eerste helft met een zwakke uittrap de 0-1 van Van Crooij in.

Het enige gevaar van GA Eagles in de eerste helft kwam bij een vrije trap van De Kogel. Zijn inzet werd knap over het doel getikt door VVV-goalie Deckers.

Toen opnieuw Van Crooij tien minuten in de tweede helft al voor 0-2 zorgde leek het duel eigenlijk al gedaan. Een kansje voor Ten Den (die de geblesseerd uitgevallen De Kogel verving) was één van het weinige rood-gele gevaar in de tweede helft. Resida maakte in blessuretijd de avond nog minder aangenaam (0-3).

GA Eagles zakt naar plek zeven in de Jupiler League met 35 punten uit 23 duels. Komende maandag speelt GA Eagles uit tegen Jong Ajax.

GA Eagles-VVV Venlo 0-3 (0-1)
12′ 0-1 Van Crooij
54′ 0-2 Van Crooij
90′ 0-3 Resida

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Van der Meer (72′ Teijsse), Schenk, Vriends, Lambooij; Duits, Dzepar (46′ Daemen), Sarota; Van Ewijk, De Kogel (56′ Ten Den), Maatsen.

Foto’s: Johan Wolff