GA Eagles doet thuis tegen VVV Venlo stap in de goede richting

In het eerste duel van de halve finale playoffs won GA Eagles vrijdagavond met 1-0 in eigen huis van VVV Venlo. Tegen de nummer twee van de Jupiler League toonden de Deventenaren zich van hun beste kant, waardoor de return in Venlo een absolute kraker moet worden. GA Eagles is nog drie finales verwijderd van een rentree in de Eredivisie.

De thuisploeg had aan het begin van het duel moeite grip te krijgen op de Limburgers. Na een kwartier spelen begon GA Eagles ook meer aanvallende intenties te tonen. Tot doelpunten leidde dit voor rust nog niet.

Na rust roerde het publiek in de Adelaarshorst zich nog meer dan anders. Dit kwam ten goede aan het spel en de druk die de ploeg van trainer Hans de Koning zette op zijn tegenstander. Zowel doelman Deckers (VVV) als Zwarthoed (GA Eagles) moesten flink aan het werk. Met name laatstgenoemde liet zich van zijn uitstekende kant zijn met enkele cruciale reddingen.

Daar waar het publiek naar snakte kwam kort voor het einde: een goal. Aanvaller Wolters werd gevloerd, waarna De Kogel de bal vanaf elf meter onberispelijk binnenschoot (1-0). Met deze uitslag op zak reist GA Eagles af naar Limburg. Komende maandag is de return in Venlo. Aanvang 14.30u.

GA Eagles-VVV Venlo 1-0 (0-0)
87′ 1-0 De Kogel (pen)

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Van der Meer; Maatsen (63′ Van Overbeek), Nieveld, Duits (90′ Daemen), Wolters; De Kogel, Ten Den (83′ Teijsse)

NB: Voorafgaand aan het duel nam Marnix Kolder afscheid van GA Eagles

Foto’s: Johan Wolff