GA Eagles vraagt gemeente lening voor vernieuwbouw

Gisterochtend is een door Hans de Vroome (directeur Go Ahead Eagles Holding BV) en Edwin Lugt (directeur Go Ahead Eagles Voetbal BV) ondertekende brief verstuurd aan het College van B&W èn de formateur. De club heeft gevraagd de brief in te brengen in de komende formatiebesprekingen. De brief betreft de vernieuwbouwplannen van het stadion in twee fasen.

Daartoe is een lening van de gemeente gevraagd van € 11.000.000 (1e fase € 6.000.000 en 2e fase € 5.000.0000). De brief is naar de gemeente Deventer gestuurd na vele maanden van intense gezamenlijke voorbereiding. De eerste fase bestaat uit de bouw van een nieuwe Hoofdtribune, een nieuwe Leo Halle tribune en het dichtmaken van de hoeken tussen de Hoofd-, Leo Halle- en IJsseltribune. Dit gedeelte van de vernieuwbouw wil GA Eagles uitvoeren in de zomer van 2015, onafhankelijk van de vraag of de club op dat moment in de Eredivisie dan wel in de Jupiler League speelt. Deze investering is naar de overtuiging van de club dus ‘Jupiler League-proof’. De andere helft van het stadion wil de club vervolgens in 2017 aanpakken, waarbij dit wel afhankelijk zal zijn van de sportieve en financiële situatie waarin de club op dat moment verkeert.

De totale verwachte investering bedraagt bijna 12 miljoen euro, wat betekent dat de club zelf ook een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro zal bijdragen.

Bron: www.ga-eagles.nl