GA Eagles voor vierde maal in eredivisie tegen Cambuur

Go Ahead Eagles neemt het zaterdagavond op tegen Cambuur. Een tegenstander waarin het vooral in de eerste divisie tegen heeft gespeeld, want op eredivisie niveau werd de wedstrijd pas drie keer afgewerkt. Go Ahead won één keer, Cambuur nog nooit.

Vorig seizoen eindigde het duel in 0-0. Cambuur deed dat met tien man nadat Van der Laan er in de 43e minuut met rood af moest. Rijsdijk dacht twee minuten voor tijd Go Ahead nog naar de zege te schieten, maar zijn schot stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Cambuur de ploeg die vorig jaar onder vorig trainer Lodeweges op eigen bodem onoverwinnelijk leek, verloor zaterdag van NAC. Dit was al het vierde thuisverlies op rij. Maar de Friezen staan nog altijd netjes achtste met vijftien punten.

Go Ahead is dertiende met zestien punten uit vijftien duels. De punten werden vooral in de Adelaarshorst behaald (tien, tegenover zes buiten Deventer). Desondanks scoorde Eagles in eigen stadion pas negen keer. Cambuur scoorde al tien keer buiten Leeuwarden en pakte evenzoveel punten.

Kleine geruststelling voor Go Ahead, deze punten werden vooral in het begin van de competitie gepakt. In de laatste zes duels sprokkelde Cambuur slechts drie punten bij elkaar.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. Kamphuis haalde in acht eerdere eredivisieduels liefst 35 maal een kaart uit zijn borstzak. Met een gemiddelde van 4,38 prenten staat hij daarmee op de derde plaats in het klassement van kaartentrekkers.

Go Ahead Eagles – Cambuur, zaterdag 13 december aanvang 20:45 uur.