GA Eagles vindt in Langedijk nieuwe linksbuiten, ook Arsic komt

Hij maakte afgelopen seizoen 17 goals en gaf 11 assists. Eén van zijn goals – niet eens de mooiste – ging de hele wereld over. Pieter Langedijk (23) snoepte Almere City FC-doelman Chiel Kramer de bal af en kon de bal zo het doel in lopen. “Die goal typeert mij als voetballer. Altijd gretig. Ik leef voor doelpunten en assists”, aldus linksbuiten Langedijk, die het blauw-geel van RKC Waalwijk verruilt voor het rood-geel van Go Ahead Eagles. Hij tekent voor 3 jaar in Deventer.

Pieter Langedijk doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, waar hij in 2013 debuteerde in het betaald voetbal. Twee seizoenen geleden maakte de linkspoot in de winterstop de overstap naar RKC Waalwijk. Met 8 goals en 3 assists in 16 duels deed hij meteen van zich spreken.

Beleving
Het was in zijn debuutseizoen in Waalwijk toen Langedijk voor het eerst zijn opwachting maakte in De Adelaarshorst. 18 februari 2016, Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk. Uitslag: 1-0. “Die wedstrijd schoot wel even door mijn gedachten toen Go Ahead Eagles deze zomer zijn interesse kenbaar maakte”, vertelt de Maassluizenaar. “Niet zozeer de wedstrijd zelf; wel de sfeer en beleving in het stadion. Net als het natuurgras. Iets wat je niet veel tegenkomt in de Jupiler League. Ik weet nog goed dat ik mijn vader na afloop sprak. “Wauw, hier doe je het voor”, zei hij.”

Langedijk is opgetogen diezelfde Adelaarshorst nu zijn thuisstadion te mogen noemen. “Zonder RKC daarmee tekort te doen, hoor. Ik heb altijd een hele goede band gehad met de achterban en dat koester ik. Bovendien heb ik me erg goed kunnen ontwikkelen in Waalwijk.” Die ontwikkeling wordt onderstreept door zijn statistieken van afgelopen seizoen. 36 wedstrijden: 17 goals en 11 assists.

Bron: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff

Arsic van FC Twente naar GA Eagles
Aanvaller Filip Arsic komt tevens naar de club uit Deventer. Arsic speelde zes seizoenen voor de jeugdopleiding van FC Twente. Het is nog niet duidelijk of de Serviër start in het beloftenelftal of aansluit bij de eerste selectie.