GA Eagles versterkt zich met verdediger Sander Fischer

Meerdere clubs uit binnen- en buitenland hengelden naar zijn diensten, maar Sander Fischer (27, foto rechts) kiest vol overtuiging voor Go Ahead Eagles. De centrale verdediger komt over van Excelsior en signeert een verbintenis voor twee jaar in Deventer.

Een speler met ervaring, leiderskwaliteiten en een uitstekende mentaliteit. Zo omschrijft technisch manager Dennis Bekking de nieuwe aanwinst van Go Ahead Eagles. “Een jongen die bij de club past en die we nodig hebben”, voegt Bekking daaraan toe. “De afgelopen weken hebben we veelvuldig contact gehad met Sander en zijn zaakwaarnemer. Ondanks andere kapers op de kust, raakte Sander geïnteresseerd in het ‘verhaal Go Ahead Eagles’.”

Handhaving
Fischer begon zijn carrière in 2007 bij NAC Breda. Via SC Cambuur en FC Emmen belandde hij in 2012 op Sportpark Berg & Bos bij AGOVV. De Apeldoorners gingen failliet, waarna Excelsior Fischer oppikte. De Kralingers promoveerden hierop prompt naar de Eredivisie. Op dat hoogste niveau was de noeste mandekker de afgelopen twee jaar de captain van Excelsior. Onder Fischers aanvoering werd tweemaal rechtstreekse handhaving afgedwongen.

Passie
“En daar gaan we komend seizoen natuurlijk ook voor met Go Ahead Eagles”, vertelt Sander Fischer, die aangeeft ongelofelijk veel zin te hebben in het nieuwe seizoen. “Vanaf het begin straalde Go Ahead Eagles in de gesprekken uit dat ze me graag wilden hebben. Uit die benadering sprak vertrouwen. Go Ahead Eagles past goed bij mij. Lekker veldje, mooi stadion, fanatieke supporters. Als persoon en als voetballer vind ik het fijn een trouwe supportersschare achter het team te hebben. Ik ben een open en amicaal persoon, dus kan altijd goed met de achterban overweg. Daarnaast hoop en denk ik dat de fans van Go Ahead Eagles mijn spel wel kunnen waarderen. Ik speel altijd vol overgave, leg alle passie die ik heb in mijn spel.”

Popelen
Op 27 juni start de voorbereiding voor Fischer en zijn teamgenoten. Niet alles zal daarin compleet nieuw zijn voor de kersverse aanwinst. Hij trad immers met Excelsior tweemaal op Klein Milanello in Terwolde aan tegen Go Ahead Eagles. Bovendien speelde hij bij FC Emmen samen met Randy Wolters en bij Excelsior met Darren Maatsen. “Ik sta echt te popelen om te beginnen”, aldus de verdediger. “Handhaving is natuurlijk het doel, maar op termijn wil deze club een stabiele Eredivisionist worden. Volgens mij is dat zeker mogelijk, zeker als we lekker naar voren worden geschreeuwd door de fans.”

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff