GA Eagles verliest slecht en saai duel in Arnhem

In Arnhem verloor GA Eagles zaterdagavond met 2-0 van Vitesse. De thuisploeg had tot dit duel (sinds 13 februari 2016) zeven thuiswedstrijden achtereen niet meer gewonnen. GA Eagles stopte deze negatieve reeks door in een slecht en saai duel de overwinning aan de ploeg van trainer Henk Fräser te laten.

Na een 0-0 ruststand, waarin weinig gebeurde in de eerste helft van het duel, bleef het lange tijd een duel zonder veel opwinding. Heel sporadisch moest GA Eagles-doelman Zwarthoed aan het werk. Een kwartier voor tijd wees scheidsrechter Kamphuis echter naar de stip na een ongelukkige handsbal van Eagles-verdediger Sander Fischer. Het bleek het breekpunt in de wedstrijd. Van Wolfswinkel schoot koeltjes raak vanaf elf meter (1-0).

Aanvallend stelde de ploeg van trainer Hans de Koning deze avond weinig voor. Enkele dreigende voorzetten waren de enige wapenfeiten. Toen Baker, niet veel later na de 1-0, op aangeven van Vitesse-talent Van Bergen schitterend raak schoot was het gedaan (2-0) met het matige verzet van GA Eagles.

Komende zaterdag (20.45u) speelt GA Eagles uit tegen AZ Alkmaar.

Vitesse-GA Eagles 2-0 (0-0)
76′ 1-0 Van Wolfswinkel (pen.)
78′ 2-0 Baker

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Fischer, Schenk, Groenbast; Duits (62′ Daemen), Ritzmaier, Brands (80′ Bytyqi); Antonia, De Kogel (69′ Maatsen), Wolters

Foto: OrangePictures