GA Eagles verliest met minimaal verschil bij PSV

Go Ahead Eagles heeft niet weten te stunten op bezoek bij PSV. Lange tijd beet de thuisploeg zich vast op de defensie van een hard werkend Go Ahead Eagles, maar een treffer van Siem de Jong ruim twintig minuten voor tijd bleek de winnende: 1-0.

“De ruimtes klein houden en proberen de nul te houden.” Het strijdplan van Hans de Koning was vooraf duidelijk. Mede hierdoor werd Norichio Nieveld naast Sander Duits geposteerd op het controlerende middenveld.

Tijdens de eerste helft probeerde PSV uit alle macht een gaatje in de rood-gele defensie te vinden. Pröpper probeerde Zwarthoed vijf keer keer van afstand te verschalken, maar al zijn inzetten gingen (net) naast of over. Het dichtstbij een treffer was Ramselaar. De dynamische middenvelder drong door in de zestien en schoot uit de draai op de paal. Even daarna had Zwarthoed een goed antwoord op een kopbal van Luuk de Jong. In de blessuretijd van de eerste helft zag Pereiro hoe Duits zijn inzet van de lijn haalde.

De tweede helft had veel weg van het eerste bedrijf. Go Ahead Eagles verdedigde gegroepeerd en wist PSV lang van scoren af te houden. De bezoekers wisten met pogingen van Ritzmaier en Maatsen zelfs een beetje van zich af te bijten. Toen de klok het uur gepasseerd was, vond Cocu het tijd in te grijpen. Hij bracht onder meer Siem de Jong. Die wissel bleek even later een juiste: de middenvelder dook vrij op in de zestien om de 1-0 van dichtbij binnen te tikken. In de slotfase probeerde Go Ahead Eagles nog wel aan te dringen, maar tot echt gevaar kwam de ploeg uit Deventer niet.

Volgende week wacht voor Go Ahead Eagles in Groningen het laatste duel voor de winterstop. Captain Sander Duits, die tegen PSV een gele kaart kreeg, is voor die wedstrijd geschorst.

Foto: OrangePictures / Tekst: www.ga-eagles.nl