GA Eagles verliest bij Roda JC

Go Ahead Eagles is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. Tegen een effectief Roda JC speelde de Deventer ploeg een wedstrijd met twee gezichten waarin Roda JC uiteindelijk met 3-1 te sterk was.

In de eerste helft toonde Roda JC zich de meest effectieve van de twee. Uit twee schoten op doel scoorde de thuisploeg twee keer, via Keulen en Engels. Navrátil deed tussendoor iets terug namens Go Ahead Eagles, maar die ene goal betekende een magere opbrengst gezien de kansen en ruimte die de Deventer ploeg kreeg.

De 218 meegereisde fans die hoopten dat Go Ahead Eagles het veldoverwicht uit de eerste helft na rust om kon zetten in meer goals, kwamen bedrogen uit. Roda JC kwam fel uit de kleedkamer en wist het combinatievoetbal van Go Ahead Eagles constant te verstoren.

Pas in de slotfase konden de bezoekers de druk op het Limburgse doel verhogen, maar goede mogelijkheden waren niet besteed aan onder meer Langedijk en Verheydt, die telkens een Roda JC-verdediger op de lijn op hun pad vonden. In de absolute slotfase werd het nog 3-1 door Engels, die profiteerde van de grote ruimte die er ontstond bij Go Ahead Eagles achterin.

Bron: www.ga-eagles.nl