GA Eagles verlaat laatste plaats na puntje in Kralingen

Verdedigend was het zondag in het Rotterdamse Kralingen vaak ‘piepen en kraken’ voor GA Eagles. De ploeg van de geschorste hoofdtrainer Hans de Koning kwam tegen Excelsior in meerdere hachelijke momenten voor het doel goed weg. Na het laatste fluitsignaal bleef voor de Deventenaren een punt over als beloning. Daarmee verlaat men op doelsaldo de laatste plaats in de Eredivisie en geeft de ‘rode lantaarn’ aan Roda JC.

Na een prima openingstreffer van Liverpool-huurling Cirivella leek GA Eagles deze zonnige middag de wind in de zeilen te kunnen krijgen. Antonia wist met een afgemeten voorzet na een kleine tien minuten spelen Chirivella op het hoofd te bedienen (0-1). Echter was het in de fase die volgde de thuisploeg die het heft strak in handen had. Veel kansen werden op zeep geholpen, eentje trof doel. Hasselbaink (ex-Eagle) wist daarmee zijn eerste ‘velddoelpunt’ van het seizoen binnen te glijden (1-1).

In de tweede helft veranderde er niet veel in het spelbeeld. Excelsior viel aan, GA Eagles hield tegen. Beste kans voor de rood-gelen was er nog voor Manu. De aanvaller nam echter een steekpass alleen voor Excelsior-doelman Hahn niet goed mee, waardoor hij vanuit een moeilijke hoek slechts het zijnet vond. Ook omdat Hasselbaink alleen voor GA Eagles-goalie Zwarthoed gehaast naast schoot bleef het bij 1-1.

Aanstaande zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen FC Utrecht.

Excelsior-GA Eagles 1-1 (1-1)
9′ 0-1 Chirivella
27′ 1-1 Hasselbaink

Opstelling GA Eagles:¬† Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Achenteh; Chirivella, Crowley (89′ Groenbast), Duits (46′ Maatsen); Antonia, Manu (75′ Wolters), Ritzmaier.

Foto: OrangePictures