Go Ahead Eagles was lange tijd de club die de meeste doelpunten om de oren kreeg in het laatste kwartier van het duel. Inmiddels heeft de club het patent op een tegendoelpunt in de eerste vijf a tien minuten. Tegen ADO overkwam de ploeg het zelfs twee keer.

Foeke Booy was na afloop ontgoocheld en sprak van de meest pijnlijke nederlaag tot nu toe. Ondanks dat Go Ahead Eagles het meeste balbezit had en het vaakst op het doel schoot, verloor het bij ADO Den Haag. Het faalde in de afwerking maar nog erger de ploeg lijkt het verdedigen vergeten te zijn.

Het ging al na vijf minuten mis toen Beugelsdijk de bal simpel achter de verdediging van GA Eagles legde en Van Duinen de openingstreffer binnen kon schuiven. Na twaalf minuten was het zelfs al 2-0. Bakker kopte binnen uit een vrije trap van Holla. Falkenburg bracht Go Ahead na twintig minuten terug in de wedstrijd. Maar liep weer achter de feiten aan toen Alberg in de 52e minuut ADO naar 3-1 schoot.

Met nog twintig minuten te spelen, en bij een 3-1 achterstand, besloot Booy dat het tijd was voor Houtkoop en Kolder. Opvallend genoeg ten koste van twee aanvallers. Beide invallers pakten het goed op en binnen enkele minuten was het 3-2. De assist kwam van Houtkoop en Kolder kopte de aansluitingstreffer binnen. Hierna werd er jacht gemaakt op de gelijkmaker. Maar ADO deed wat Go Ahead eerder in het duel niet kon, meedogenloos verdedigen.

ADO stijgt hierdoor naar plaats dertien. Go Ahead blijft twaalfde maar het gat met de concurrentie wordt kleiner en kleiner.

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles 3-2.
5′ 1-0 V. Duinen.
12′ 2-0 Bakker.
23′ 2-1 Zuiverloon (ED).
52′ 3-1 Alberg.
73′ 3-2 Kolder.

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden (Amevor/86), Haps, Overgoor, Rijsdijk (Kolder/72), Falkenburg, Türüc, Godée (Houtkoop/71), Antonia.