GA Eagles tweede na winst in topper tegen Sparta

Go Ahead Eagles heeft vrijdag de topper tegen Sparta met 2-0 en blijft daardoor ongeslagen in eigen huis. De Deventenaren nemen daardoor de tweede plek van Sparta over. Een avond vol huldigingen en festiviteiten werd opgeluisterd met het belangrijkste: drie punten.

Wolters kreeg na twintig minuten de kans op de openingstreffer, maar hij miste oog in oog met de Sparta-doelman. De rebound werd voor open goal overgeschoten door Rijsdijk. Van Moorsel kreeg daarna een kans voor de bezoekers.

Na kansen voor Verhaar, Van Ewijk en Teijsse scoorde De Kogel de openingstreffer. De spits deed zijn naam eer aan en schoot met een volley hard binnen (1-0). Sparta kon daarna geen vuist meer maken en gaf in de slotfase ruimte weg. Van Ewijk profiteerde daar met een fraai gekruld schot van (2-0).

Voorafgaand werd het vernieuwde stadion officieel geopend. Daarbij werd ook Sjoerd Overgoor bedankt voor zijn diensten. Hij verkaste in de zomer naar Cambuur Leeuwarden.

GA Eagles-Sparta 2-0 (0-0)
’66 1-0 De Kogel
’90 2-0 Van Ewijk

Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse; Duits, Rijsdijk (David/63), Daemen; Van Ewijk, De Kogel (Ten Den/85), Wolters.

Foto’s: Johan Wolff