GA Eagles trots richting Boedapest

Met een 1-1 gelijkspel wist GA Eagles gisteravond in het 1e voorronde Europa League-duel Ferencvaros uit Hongarije in bedwang te houden. De ploeg van Dennis Demmers kwam snel op achterstand, maar herpakte zich prima.

Een vroege goal van Zoltan Gera bracht een sfeervolle avond in Emmen even in verlegenheid. De ervaren Hongaars international profiteerde van een foutje van GA Eagles-verdediger Vriends en kon binnenkant paal afronden. Vriends speelde verder uitstekend en zag zijn herstel beloond met een treffer vlak voor rust (1-1). Hij kopte raak uit een corner.

In de tweede helft moesten beide keepers nog een paar keer flink aan het werk. Onder andere GA Eagles-doelman Cummins redde een paar keer uitstekend op Hongaars dreiging. Aanwinst Van Overbeek was in de tweede helft nog het dichtst bij een treffer van GA Eagles. De rechtsbuiten zag zijn schot echter overgetikt worden door doelman Dibusz.

Tegen de nummer twee en bekerwinnaar van Hongarije zette GA Eagles een prima resultaat neer. Men scoorde zelfs de eerste Europese goal in de clubhistorie. Of het genoeg is voor een plek in de tweede voorronde moet volgende week donderdag in Boedapest blijken.

Foto’s: Johan Wolff