GA Eagles trapt het seizoen vanavond af

Go Ahead Eagles speelt vanavond het eerste Europese duel in vijftig jaar en daarmee het eerste officiële duel van het seizoen 2015/2016. Trainer Demmers liet woensdagavond bij de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Ferencvaros nog in het midden wie hij opstelt. 

De Deventenaren trainden woensdag om 20.00 uur aan de Meerdijk in Emmen. Demmers deed dit met een fitte selectie. De Hongaren deden dit anderhalf uur eerder. De Deventer oefenmeester vergelijkt hen met de top van de eredivisie en RTV Oost tekende uit zijn mond op dat ze met name aanvallend sterk zijn.

De club uit Boedapest is met 28 landstitels recordhouder, maar werd in 2004 voor het laatst kampioen. In 2006 werd de club teruggezet naar de tweede klasse wegens financiële wanorde. De club is bijna terug op het niveau op de plek die het wil behalen, dit jaar eindigde het tweede maar werd de bekerfinale gewonnen.

De Eagles hadden een minder succesvol seizoen, evenals Europese deelnames. De Hongaren speelden Champions League, Eagles speelde Europees (op wat Intertoto na) alleen tegen Celtic. Het resultaat daarvan is bekend.

GA Eagles-Ferencvaros donderdag 2 juli 20.00 uur. Scheidsrechter bij het duel is de Engelsman Graig Pawson.

Dit duel is de wedstrijd van de maand. De prijs voor de winnaar wordt aangeboden door VoetbalDirect: een waardebon op hun website van 50 euro! Voorspellen kan tot donderdag 2 juli 19.00 uur via deze link.