GA Eagles stelt in vijf minuten oefenwinst veilig (3-2)

GA Eagles had vanmiddag in Terwolde aan vijf minuten genoeg om de wedstrijd tegen de talentvolle voetballers van Bayer Leverkusen te kunnen winnen. Net na de drinkpauze in de eerste helft vonden Antonia, Lambooij en Kolder achter elkaar het net. In de tweede helft deden de Duitsers, in een matige wedstrijd, nog het nodige terug (3-2).

Mooiste moment uit de eerste helft was ongetwijfeld de volley van Lambooij (2-0). Na goed terugkoppen van Kolder maakte de middenvelder een prachtige goal. In een fijn middagzonnetje was GA Eagles na een klein halfuur op z’n sterkst. Op dat moment creëerde de ploeg van trainer Foeke Booy de kansen waardoor men uit kon lopen naar 3-0.

De tweede helft zorgde Bayer Leverkusen voor meer druk voor het doel van GA Eagles-doelman Erik Cummins. Na twee prima voorzetten konden Zenga (met het hoofd) en Al Ghaddioui (met de voet) in de tweede helft voor de eindstand zorgen (3-2).

GA Eagles meldde na afloop dat het doelman Erik Cummins (momenteel op stage) gaat vastleggen. De derde doelman van FC Utrecht wordt daarmee in Deventer de tweede doelman. Komende dagen zal duidelijk worden wie GA Eagles als eerste doelman gaat contracteren, tot die tijd is Cummins de eerste keuze onder de lat.  Ook doelman Ter Mate blijft komend seizoen bij GA Eagles. Ter Mate is de beoogde derde doelman.

 

[nggallery id=16]

 

GA Eagles-Bayer Leverkusen (-23) 3-2

26’ 1-0 Antonia
28’ 2-0 Lambooij
31’ 3-0 Kolder (pen)
50’ 3-1 Zenga
74’ 3-2 Al Ghaddidioui

Opstelling GA Eagles: Cummins; Schmidt, Amevor (62. Oostinjen), VD Linden (70. Schroijen), Schenk; Overgoor, Lambooij, Türüç (83. De Ruiter); Antonia (45. Kavak), Kolder, Houtkoop.