GA Eagles statistisch gezien favoriet in Kralingen

Foeke Booy zal aanstaande zondag willen zien dat zijn ploeg wat geleerd heeft van het late verlies tegen FC Groningen. Op het kunstgras van Kralingen treft Go Ahead Eagles dan het gepromoveerde Excelsior. De promovendus speelde in het eerste competitieduel met 1-1 gelijk tegen NAC, Go Ahead Eagles gaf een 2-0 voorsprong na naïef verdedigen uit handen.

Beide ploegen kwamen een kleine maand geleden ook al tegen elkaar uit. In de voorbereiding op het seizoen speelden de ploegen een oefenwedstrijd in Terwolde. Voor rust zat er weinig schwung in het spel, na de pauze veranderde dit en won Go Ahead verdiend door een doelpunt van Schalk.

Excelsior en Go Ahead Eagles stonden op 14 december 1986 voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie (1-1 gelijkspel). Go Ahead ging in de eredivisie twaalf keer op bezoek bij Excelsior. De thuisploeg won drie keer, twee maal eindigde het gelijk en zeven keer won Go Ahead.

De laatste jaren troffen de ploegen elkaar vooral in de eerste divisie. Waarbij beide ploegen thuis meestal winnen maar uit verliezen. Een uitzondering daarbij was het duel in de eerste divisie in 2012. In Kralingen wonnen de Eagles toen met 1-6 (Kolder scoorde twee keer).

Booy maakt zijn opstelling zondag pas bekend. ‎Maar zeker is dat Wijnaldum niet start. Hij heeft nog te veel last van een botkneuzing in zijn onderbeen waardoor het waarschijnlijk is dat Schenk (foto) weer als linksback start.‎

Scheidsrechter bij het duel is de heer Manschot.

Excelsior – Go Ahead Eagles. Zondag 17 augustus, 14:30 uur.