GA Eagles start perfect; droomdebuut Pouwels

In de eigen Adelaarshorst won GA Eagles het eerste duel van het seizoen met liefst 5-0. Met een bijna compleet gerenoveerd elftal won het elftal van nieuwe trainer John Stegeman overtuigend van Jong FC Utrecht. Dalfsenaar Maarten Pouwels was al goed bezig, maar wist vrijdagavond zijn debuut als invaller op te luisteren met zijn eerste goal in het betaalde voetbal (4-0).

Voorafgaand aan het duel nam het publiek in Deventer afscheid van Sam Hendriks. De topscoorder van het vorig seizoen vertrok naar het Belgische OH Leuven.

Over het gehele duel maakte GA Eagles een prima indruk. Jong FC Utrecht was de eerste helft nauwelijks gevaarlijk voor het vijandelijke doel, dit in tegenstelling tot de thuisploeg. In de eerste helft wisten Van Der Venne en Bosz het net te vinden. Een mooie actie en voorzet van Navratil betekende de start van een mooie openingstreffer van Van Der Venne (1-0). Toen Bosz van ruime afstand de verre hoek vond, konden de rood-gelen met een goed gevoel de rust in (2-0).

Na rust kwam Jong FC Utrecht uit de schulp en kwam voor de goal van doelman Verhulst, gescoord werd er niet door onder andere Arweiler (kopte naast) en Vennema (schot over). GA Eagles wist vervolgens wel te ‘prikken’. Verheydt maakte op aangeven van Andrade de 3-0, waarna de fysiek sterke spits even later werd gewisseld. Voor hem in het veld kwam Dalfsenaar Maarten Pouwels. De vorig seizoen nog derdeklasser-aanvaller wist direct te scoren! Een droomdebuut voor Pouwels, omdat (opnieuw) Navratil een prima assist gaf (4-0). Andere invaller Van Moorsel maakte niet veel later ook nog de 5-0.

Komende vrijdag speelt GA Eagles zijn volgende wedstrijd uit tegen FC Eindhoven.

GA Eagles-Jong FC Utrecht 5-0 (2-0)
22′ 1-0 Van Der Venne
35′ 2-0 Bosz
68′ 3-0 Verheijdt
82′ 4-0 Pouwels
88′ 5-0 Van Moorsel

Opstelling GA Eagles: Verhulst; Baas, Veldmate, Bosz, Lelieveld; Van Der Venne (50′ Andrade), Bakx (85′ Van Moorsel), Stans; Dzepar, Verheijdt (76′ Pouwels), Navratil

Foto: OrangePictures