GA Eagles speelt gelijk in degradatieduel

Go Ahead Eagles was zondag beter dan NEC, toch hield het maar één punt over aan het duel in Nijmegen. De ploeg van trainer Foeke Booy kwam snel op achterstand maar kwam deze treffer nog te boven.

Al na vijf minuten kopte Higdon uit een corner van Jantscher NEC naar een voorsprong. Op de vijf minuten waarin de goal vielen na kreeg de ploeg van trainer Foeke Booy het voor elkaar NEC terug te dringen op eigen helft. Kolder kreeg de grootste kans maar ook Falkenburg had een grote kopkans om Go Ahead weer op gelijke hoogte te zetten. Tot een goal leidde het veldoverwicht niet.

De tweede helft was van minder niveau maar de rood-gelen scoorden wel. Nadat Jantscher en Hemlein kort na rust kans hadden op de 2-0, tekende Turuc (foto) met een ferme uithaal van afstand voor de gelijkmaker. NEC probeerde het daarna nog met hun hotse-knotse voetbal maar het bleef 1-1.

Patrick ter Mate en Ridgeciano Haps maakten zondagmiddag hun eredivisiedebuut voor Go Ahead Eagles. Meeste aandacht ging uit naar keeper Ter Mate. De Twellonaar mocht startten na een doldwaze transferweek. Hoewel hij in de laatste minuten een keer misgreep debuteerde hij verdienstelijk.

NEC is door het gelijkspel in dit degradatieduel van de laatste plaats af. Go Ahead, dat een serie van drie verloren uitduels een halt toeroept,staat op plaats dertien. Aanstaande woensdag wordt competitieronde 22 afgewerkt. Go Ahead Eagles neemt het dan thuis op tegen RKC Waalwijk.

NEC-Go Ahead Eagles 1-1. 5. Higdon 1-0; 58. Türüc 1-1.

Opstelling GA Eagles: Ter Mate; Schmidt, Vriends, van der Linden, Schenk (Haps/78); Overgoor, Turuc, Falkenburg; Antonia (Rijsdijk/89), Kolder en Houtkoop (Godee/86).