GA Eagles sluit jaar teleurstellend af: 0-0

Go Ahead Eagles heeft het kalenderjaar 2017 afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. In een wedstrijd waarin het team van Jan van Staa weinig kansen wist te creƫren, was het doelpuntloze eindresultaat het maximaal haalbare in de mistige Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles had vanaf het eerste fluitsignaal moeite om een vuist te maken tegen RKC Waalwijk. De beste mogelijkheden waren in de beginfase zelfs voor de Brabanders, maar Johan Voskamp (kopbal in de handen van Sonny Stevens) en Serginho Greene (bal van de lijn gehaald) troffen geen doel. Het enige wapenfeit dat Go Ahead Eagles kon overleggen, was een schot van Sam Hendriks. Bij een snelle tegenaanval trok de clubtopscorer van Go Ahead Eagles vanaf de linkerkant naar binnen, maar zijn schot werd gekraakt door een RKC-verdediger.

De eerste doelman die in de tweede helft handelend moest optreden, was Etienne Vaessen. De RKC-goalie tikte een afstandsschot van Stefano Beltrame met zijn vingertoppen over de lat. Aan de andere kant kwam Go Ahead Eagles goed weg bij een dreigende actie van Nikki Baggerman, die de bal vanaf de achterlijn net niet zuiver genoeg aflegde op een medespeler. Een grotere kans kreeg Johan Voskamp, die in kansrijke positie een voorzet van Mohamed Amin Mezghrani voorlangs kopte. Een vrijwel identieke situatie deed zich een kwartier voor tijd voor. Opnieuw kwam de voorzet vanaf de rechterkant, maar Stevens redde in twee instanties op de kopbal van Voskamp.

Go Ahead Eagles kon daar weinig doelgevaar tegenover stellen. Pieter Langedijk was tien minuten voor tijd nog het dichtst bij succes, maar zijn diagonale schot ging voorlangs. De grootste kans van het duel was kort voor tijd voor RKC-invaller Chovanie Amatkaryo. De snelle aanvaller verscheen alleen voor Sonny Stevens, maar de Eagles-doelman hield zijn doel schoon, waardoor de brilstand ook na negentig minuten op het scorebord bleef staan.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 0-0

Tekst: www.ga-eagles.nl