GA Eagles sinds 1966 weer Europees voetbal?

De kans is aanwezig dat GA Eagles komend seizoen uitkomt in de voorronde van de Europa League. Nederland heeft namelijk een ticket via het Fairplay klassement weten te bemachtigen om één club extra in te schrijven in de Europa League. GA Eagles staat in dit Nederlandse klassement, van de clubs zonder Europees ticket op Eredivisie-niveau, gedeeld tweede achter FC Twente.

FC Twente liet eerder tegenover RTV Oost weten dat het spelen van voorronde wedstrijden in Europa meer geld kan gaan kosten dan het oplevert. Gezien de penibele financiële situatie zouden de Tukkers het ticket aan zich voorbij willen laten gaan. GA Eagles staat in de ranglijst op de gedeelde vijfde plaats met Excelsior.

Aangezien Ajax en PSV al een Europees ticket hebben en NEC als Jupiler League-club (dit seizoen) niet in aanmerking komt, hebben Excelsior en GA Eagles de beste papieren. Ook bij eventuele degradatie van de Deventenaren heeft men recht op het Europese avontuur mocht men Excelsior na volgend weekend onder zich houden.

Ook PEC Zwolle en Cambuur komen nog in aanmerking mochten zij de laatste twee competitiewedstrijden nog over Excelsior en GA Eagles weten te gaan. PEC Zwolle kan ook nog via de reguliere play-offs Europees voetbal halen.

Klik hier voor de huidige ranglijst.

Foto: Johan Wolff