GA Eagles ‘shopt’ bij het Duitse Wattenscheid 09

In goed Duits zou je het een ‘doppelpack’ kunnen noemen. Go Ahead Eagles neemt Mael Corboz (24, foto rechts) en Nicolas Abdat (22, foto links) over van SG Wattenscheid 09. Beiden tekenen een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Corboz is een Amerikaanse middenvelder, die eerder onder contract stond bij de Wilmington Hammerheads (tweede niveau Amerika) en MSV Duisburg. Linksback Abdat speelde voor VfL Bochum en het tweede elftal van VfL Wolsburg, voordat hij afgelopen seizoen naar Wattenscheid trok.

Beide spelers waren aanwezig bij zowel het thuisduel met FC Den Bosch als RKC Waalwijk in de Play-Offs. “Toen ik hoorde van de interesse van Go Ahead Eagles, ben ik eerst gaan Googlen”, vertelt Mael Corboz. “Ik kende de club al wel van naam, omdat deze voor een Amerikaan best opvallend is.” Nicolas Abdat vult aan: “Via Google kom je al snel op video’s van het stadion en de fans. Die waren al vrij indrukwekkend. Maar om het dan zelf mee te maken tijdens die Play-Offs-wedstrijden was echt fenomenaal.”

Bron: www.ga-eagles.nl