GA Eagles rook tegen NEC de eerste drie punten

GA Eagles speelde zondag geen grootse wedstrijd tegen NEC, maar was in het eerste thuisduel van het seizoen dichtbij een overwinning. Uiteindelijk moest de ploeg van trainer Hans de Koning tevreden zijn met een puntje (2-2).

Voorafgaand aan het duel werd afscheid genomen van de naar Sparta vertrokken Bart Vriends. Zonder Vriends en zonder de geblesseerde Schenk traden de Deventenaren aan met Teijsse en Fischer in het hart van de defensie. Teijsse kende een weinig gelukkig begin op deze plek. Mayi kon bijna profiteren van geknoei, maar zag zijn poging eindigen op Eagles-doelman Zwarthoed. Na ruim een halfuur spelen was het diezelfde Mayi die een prima steekpass van Owusu-Abeyie benutte (0-1).

Na rust bracht GA Eagles-aanvoerder Duits weer schwung in de Adelaarshorst. Zijn strakke, toch houdbare, afstandsknal was NEC-doelman Delle echter te machtig (1-1). De thuisploeg stoomde door en zag Ojamaa de mooiste goal van de middag maken. De buitenspeler uit Estland, die het openingsduel tegen ADO nog uiterst ongelukkig was, drong naar binnen en rondde schitterend af in de lange hoek (2-1). Daarna wist NEC echter, opnieuw door het centrum, voor de gelijkmaker te zorgen. Uitgekomen doelman Zwarthoed kwam in deze situatie in ‘niemands-land’. Een ingreep met de handen had de Volendammer op een rode kaart kunnen staan. Mayi raakte niets bij Zwarthoed, alleen het net achter hem (2-2).

De winst in het duel had vlak voor tijd echter naar GA Eagles kunnen gaan. Via een prima actie van Randy Wolters kwam de driftige flankspeler voor doelman Delle te staan. De Nijmegense goalie werd echter winnaar van het duel. De rood-gelen voelden dat hier de sleutel tot de eerste overwinning lag.

Komende zondag speelt GA Eagles uit tegen Sparta. Aanvang 14.30u.

GA Eagles-NEC 2-2 (0-1)
35′ 0-1 Mayi
49′ 1-1 Duits
58′ 2-1 Ojamaa
66′ 2-2 Mayi

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij (79′ Groenbast), Fischer, Teijsse, Van Der Meer; Suk, Duits (69′ Nieveld), Brands; Ojamaa, De Kogel (84′ Daemen), Wolters.

Foto: OrangePictures