GA Eagles houdt drie punten eindelijk in Adelaarshorst

De laatste thuisoverwinning van GA Eagles was al weer even geleden. Op 6 november 2015 wonnen de Deventenaren voor het laatst voor eigen publiek, destijds van FC Dordrecht (3-0). Daarna volgde een slechte periode met een enkele uitoverwinning. Vrijdagavond thuis tegen RKC Waalwijk kon men met een magere 1-0 overwinning eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

Met nieuwe hoofdtrainer Hans de Koning in aantocht won GA Eagles de wedstrijd tegen de Waalwijkers door één treffer. Clubtopscoorder Leon de Kogel, met zijn zeventiende treffer van het seizoen, bracht de overwinning. Hij passeerde RKC-doelman Williams (1-0) halverwege de eerste helft. De nieuwbakken goalie van de Brabanders liep deze zomer ook nog stage in Deventer, maar dat liep op niets uit.

RKC Waalwijk was wel degelijk gevaarlijk voor het doel van doelman Zwarthoed. Ron Janzen was dichtbij een treffer toen de Deventer doelman al gepasseerd was, zijn schot werd echter geblokt door Lars Lambooij. Ook Thomassen miste het doel maar net na een halfuur spelen. Sanoh schoot niet veel later voorlangs. Tweemaal een volley van De Kogel aan GA Eagles-zijde zorgden niet voor meer dan één goal in de wedstrijd.

Na rust kregen beide ploegen beduidend minder kansen. De Kogel kopte nog een keer naast en Langedijk zette doelman Zwarthoed nog eens aan het werk na een vrije trap. Even leek de avond voor de rood-gelen nog verstoord te worden. Gelukkig voor het thuispubliek lag Zwarthoed in de slotsecondes in de weg bij een poging van RKC-invaller Yilderim die alleen voor hem opdook.

Volgende week zondag speelt GA Eagles, dat op de zevende plaats blijft staan met 39 punten, in Rotterdam tegen Sparta.

GA Eagles-RKC Waalwijk 1-0 (1-0)
21′ 1-0 De Kogel

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Vriends, Schenk, Duits, Sarota, Rijsdijk (82. Dzepar), De Kogel (90′ Ten Den), Van Ewijk (46′ Van Overbeek), Lambooij, Maatsen, Van der Meer

Foto’s: Johan Wolff