GA Eagles verliest van PSV en ziet concurrenten winnen

Door een 1-3 nederlaag thuis tegen PSV verkeert GA Eagles nog steeds in de degradatiezone van de Eredivisie. Bonuspunten tegen de Eindhovenaren waren zeer welkom geweest. Nog vervelender aan deze avond was het feit dat concurrenten ADO Den Haag (tegen NEC, 1-0) en Excelsior (tegen Heerenveen, 4-1) wel wisten te winnen. De Deventenaren staan aan het einde van de avond weer op een laatste en 18e plaats.

Qua kansen was de eerste helft weinig verheffend. PSV kende in openingsfase een afgekeurde treffer bij een corner. PSV’er Moreno leunde erg opzichtig op de rug van Xandro Schenk. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog de beste kans via Manu. De rappe aanvaller stuitte met zijn inzet echter op de benen van PSV-goalie Zoet. Na een rommelige eindfase voor de thee gaf GA Eagles toch nog een tegentreffer weg. Invaller Achenteh hield Pr√∂pper erg opzichtig vast. Scheidsrechter Blom kon niet anders dan naar de stip wijzen. Siem de Jong benutte de strafschop (0-1).

Na de thee startte de ploeg van trainer Hans de Koning goed. Na een prima aanval wist Manu uiteindelijk binnen te prikken (1-1). Vervolgens ging PSV, dat nog niet kansloos is voor de titel, meer druk op de thuisploeg zetten. Dit resulteerde in een ‘binnenglijder’ van Luuk de Jong (1-2) en vlak voor tijd in een bekeken schot van Guardado (1-3). GA Eagles probeerde na de gelijkmaker wel om ‘bonuspunten’ in eigen huis te houden, maar bleek gewoonweg niet opgewassen tegen de individuele kwaliteiten van de Eindhovenaren.

Vervelend was de avond vooral voor Ritzmaier. De PSV-huurling in dienst van GA Eagles moest na een halfuur vervangen worden. Hij bleek in botsing met Pereiro zijn arm te hebben gebroken. Zijn vervanger Achenteh speelde hoogst ongelukkig en werd door een deel van het Eagles-publiek zelfs uitgefloten.

Volgende week zondag speelt GA Eagles de IJsselderby thuis tegen PEC Zwolle. Aanvang 14.30u.

GA Eagles-PSV 1-3 (0-1)
40′ 0-1 Siem de Jong (pen)
49′ 1-1 Manu
61′ 1-2 Luuk de Jong
85′ 1-3 Guardado

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier (30′ Achenteh); Chirivella, Crowley, Duits (82′ De Kogel); Antonia (75′ Maatsen), Hendriks, Manu

Foto’s: Johan Wolff