IJsselderby in Deventer opnieuw prooi voor GA Eagles

PEC Zwolle leek weinig te hebben geleerd van de IJsselderby-editie in Deventer van vorig seizoen. Destijds werd het 4-1 en lieten de Zwollenaren zich overrompelen. In de editie van dit seizoen was het begin hetzelfde, al herstelde PEC Zwolle zich in fases aardig. Het was uiteindelijk te laat, want GA Eagles wist drie uiterst belangrijke punten binnenboord te houden (3-2).

In de eerste helft ging de thuisploeg flitsend van start. Net als vorig seizoen greep GA Eagles de Zwollenaren ‘bij de keel’. Dit leidde tot twee doelpunten waar AZ-huurling Lewis een belangrijk onderdeel van was. De buitenspeler kon de aanhang in Deventer nog niet overtuigen, tot vandaag. Eerst was het Lewis die gemakkelijk Rijsdijk wist te vinden met een lage voorzet (1-0), nog binnen het kwartier kreeg Lewis de bal pardoes voor de voeten waarmee hij PEC Zwolle-doelman Hahn simpel kon passeren (2-0).

Eenmaal van de schrik bekomen nam met name Stef Nijland zijn ploeg PEC Zwolle bij de hand. Hij zorgde met een afstandsschot snel voor de aansluitingstreffer (2-1). Niet veel later raakte Nijland bij een volley zelfs de lat, na goed terugkoppen van spits Necid. De ploeg van trainer Ron Jans maakte het zichzelf echter weer lastig toen Vriends tien minuten voor rust geheel vrijstaand kon inkoppen uit een corner (3-1).

De tweede helft ging gelijk op. Echt een slotoffensief van PEC Zwolle kwam toen Wout Brama zijn debuut maakte. Hij gaf onder andere Iaonnidis nog de kans 3-3 te maken. Even daarvoor kopte Necid uit een vrije trap de bal al langs GA Eagles-doelman Cummins (3-2).

GA Eagles overleefde echter de slotfase en zorgde voor dolle vreugde in de Adelaarshorst.

Volgende week zaterdag speelt GA Eagles in Amsterdam tegen Ajax. PEC Zwolle neemt het op zondag op thuis tegen Heerenveen.

GA Eagles-PEC Zwolle 3-2 (3-1)

7′ 1-0 Rijsdijk
14′ 2-0 Lewis
20′ 2-1 Nijland
36′ 3-1 Vriends
75′ 3-2 Necid

Opstelling GA Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Duits (33′ Lambooij), Overgoor, Rijsdijk (84′ Ten Den); Türüc, Kolder, Lewis (54′ Reimerink).

Opstelling PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Lam (70′ Brama), Rienstra; Lukoki, Nijland (76′ Iaonnidis), Thomas (70′ Moro); Necid.

Foto’s: Johan Wolff