GA Eagles pakt hoopvol punt bij FC Groningen

GA Eagles gaat met een goed gevoel de winterstop in. Ondanks de bezetting van de laatste plaats in de Eredivisie wist de ploeg van trainer Hans de Koning zondag in en tegen Groningen een punt te behalen (1-1). Na vier nederlagen zorgt het weer voor de nodige hoop in de Deventer harten.

Jarchinio Antonia was de Eagle die deze middag voor de gelijkmaker wist te zorgen in de Euroborg (1-1). Tien minuten voor zijn treffer was het Mahi die uit een schier onmogelijke hoek de thuisploeg op een voorsprong zette (1-0). Voor Antonia was het lekker om, terug op Groningse grond, te scoren. De rappe buitenspeler stond immers afgelopen augustus nog onder contract bij de tegenstander, maar had het slecht naar zijn zin. GA Eagles verloste hem uiteindelijk en dat betaalde zijn zondag uit.

De tweede helft deed GA Eagles brutaal een gooi naar de overwinning. Een enorme lob vanaf de middenlijn van Ritzmaier ging rakelings over en een kans voor Antonia en diezelfde Ritzmaier werd van de lijn gehaald door FC Groningen-verdediger Hateboer. Zodoende werden de punten in de Euroborg gedeeld.

Voor de Deventenaren blijft de tweede competitiehelft er eentje van veel belang. Rechtstreekse handhaving is het hoofddoel. Volgens trainer De Koning moeten met name de aanvallende kwaliteiten een impuls krijgen om te ‘overleven’. Inmiddels trainden Willie Overtoom (middenvelder, clubloos) en Daniel Crowley (middenvelder, Arsenal) al mee. Deze week volgt er meer duidelijkheid over de toekomst van dit duo.

Op vrijdagavond 13 januari hervat GA Eagles de Eredivisie thuis tegen AZ Alkmaar.

FC Groningen-GA Eagles 1-1 (1-1)
20′ 1-0 Mahi
31′ 1-1 Antonia

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh; Nieveld, Maatsen, Ritzmaier; Antonia (82′ Brands), De Kogel (67′ Locigno), Wolters (46′ Hendriks)

Foto: OrangePictures