GA Eagles pakt overtuigende zege op FC Oss: 1-6

Go Ahead Eagles heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. De bevrijdende zege op Almere City FC werd opgevolgd door een overwinning in en tegen Oss. Nadat Go Ahead Eagles de Ossense dadendrang in de openingsfase doorstond, liep de ploeg van Leon Vlemmings uit naar een ruime 1-6 victorie.

Go Ahead Eagles startte met dezelfde elf als vorige week, toen met 2-1 werd gewonnen van Almere City FC. Wel maakte Joey Groenbast zijn rentree in de wedstrijdselectie na zijn in Helmond opgelopen enkelblessure.

Met verzorgd voetbal onder aanvoering van Istvan Bakx probeerde FC Oss de bezoekers uit Deventer terug te dringen. Tot grote kansen leidde dit in de openingsfase niet. Quekel schoot uit de draai maar zag Stevens redden. Ook de spits aan de andere kant, Hendriks, kreeg een kans, maar doelman Mous kon de bal van zijn voeten plukken.

En toen stond het na 20 minuten ineens 0-1. Pieter Langedijk kreeg de bal op 25 meter van het doel, legde aan en schoot de bal in de hoek. Onderweg werd de bal nog licht getoucheerd door een FC Oss-verdediger. FC Oss probeerde zich te herpakken en kreeg een grote kans op de gelijkmaker: Quekel kwam inglijden bij de eerste paal, waarna de bal via Stevens net naast ging.

Vlak voor rust stapten Hendriks en Beltrame weer eens op hun tandem, die vaker dit seizoen doeltreffend bleek. De Italiaan slalomde door de Brabantse defensie en stak Hendriks uitmuntend weg. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en rondde ijzig koel af: 0-2.

FC Oss begon met de beste bedoelingen en twee wissels aan de tweede helft, maar was de overtuiging van de openingsfase kwijt. Go Ahead Eagles profiteerde daar al snel van. Werkhoven gaf subtiel mee aan Langedijk, die oog in oog met Mous gevloerd werd door Fleuren. Resultaat: geel voor Fleuren een penalty voor Go Ahead Eagles. Hendriks faalde niet en besliste het duel: 0-3.

Twee hoofdrolspelers van de 0-3 zorgden even later ook voor de 0-4. Hettinga stuurde Hendriks diep, waarna de spits de bal strak voorgaf. Werkhoven had zich ondertussen als een echte goaltjesdief bij de eerste paal gemeld en kon daar binnen tikken: 0-4.

Hierna ontspon zich een zeer open wedstrijd. Go Ahead Eagles reeg de kansen aaneen, maar ook FC Oss zocht naarstig naar de eretreffer. Stevens onderscheidde zich echter op kansrijke pogingen van De Sa, Van der Venne en Van der Sluys. FC Oss had uiteindelijk in de 79e minuut een penalty nodig om Stevens te verschalken. Na een knullige overtreding van invaller Soumaoro – Van der Venne ging over zijn been na een sliding in de zestien – benutte Kamaci de penalty.

Toch was het slotakkoord – of beter gezegd: de slotakkoorden – voor Go Ahead Eagles. Want wat Givan kan, kan ik ook, moet invaller Maneschijn gedacht hebben. Hij evenaarde de prestatie van zijn vriend door op aangeven van Suk uit de draai de 1-5 aan te tekenen. Vlak voor tijd kreeg ook Suk de goal die hem toekwam: hij schoot de bal van dichtbij onder Mous door: 1-6.

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff