GA Eagles pakt in Groesbeek negatieve draad weer op

Even leek de 1-2 overwinning bij Telstar, twee weken geleden, de ommekeer bij GA Eagles te kunnen zijn tot een betere serie. Echter in het uitduel vandaag tegen Achilles’29 werd duidelijk dat het lek nog lang niet boven is. Met een 1-0 nederlaag pakten de mannen van trainer Dennis Demmers de negatieve draad weer op.

Op een matig bespeelbaar veld was GA Eagles in de eerste helft het meest dreigend. Met name Randy Wolters had goede mogelijkheden de score te openen, maar vond vaak Achilles’29-doelman Leon ter Wielen op zijn weg. Jubilaris (300 wedstrijden) Thijs Hendriks wel te scoren. Hij verlengde een voorzet met het hoofd en deponeerde de bal achter doelman Zwarthoed (1-0). Rijsdijk had voor rust ook de kans te scoren, maar zijn poging ging net naast. Nog in de eerste helft leek GA Eagles recht te hebben op een strafschop, toen een Achilles’29-speler hands leek te maken binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Lindhout zag er niets in.

Na rust opnieuw een dreigende GA Eagles-aanvaller Wolters op de flanken. Zijn voorzetten waren gevaarlijk, maar helaas niet effectief. Maatsen, Van Ewijk en De Kogel hadden alleen goede pogingen, maar konden geen verandering brengen in de score. Trainer Demmers bracht nog wel aanvallende wissel, maar de 1-1 leverde dit niet op. GA Eagles blijft in de hoek waar de klappen vallen.

Door het verlies staan de rood-gelen op een vijfde plaats in de Jupiler League met 34 punten uit 21 duels. Het eerstvolgende duel is op maandag 8 februari thuis tegen FC Den Bosch.

Achilles’29-GA Eagles 1-0 (1-0)
28′ 1-0 Hendriks

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort (65′ Dzepar), Vriends, Schenk, Van der Meer; Sarota, Rijsdijk (46′ Van Ewijk), Duits; Maatsen, de Kogel en Wolters (76′ Teijsse).

Foto: OrangePictures