GA Eagles ontmoeten de Groene Adelaars in Europa League

GA Eagles speelt in de eerste voorronde van de Europa League tegen het Hongaarse Ferencvaros. Op 2 juli speelt de ploeg van Dennis Demmers thuis. Een week later volgt de return in Hongarije. 

Ferencvaros wordt tegenwoordig getraind door Thomas Doll. De 49-jarige Duitser trainde in het verleden onder meer HSV en Borussia Dortmund. In de huidige selectie zit Roland Lamah (ex-Roda JC) als meest opvallende speler.

De Hongaren toevalligerwijs bijgenaamd ’the Green Eagles’ kennen een rijke historie. Zo werd men 28 keer landskampioen. Voor het laatst overigens 2004. Men won 21 keer de bekerfinale en stond eenmaal (1975) in de Europacup 2-finale. Deze verloor men van Dynamo Kiev (0-3).

De Groene Adelaars speelden vijf keer eerder tegen een Nederlandse tegenstander. Viermaal werd verloren en eenmaal gelijkgespeeld.

Op 9 juli is GA Eagles in de Groupama Arena (gebouwd in 2014) te gast. Het duel wordt, zeer teleurstellend, achter gesloten deuren gespeeld. Ook het uitpubliek is niet welkom. Ferencvaros kreeg deze straf naar aanleiding van ongeregeldheden in het vorige seizoen thuis tegen NK Rijeka.

Mocht GA Eagles de eerste voorronde overleven dan speelt men in de twee voorronde tegen Balzan uit Malta of Zeljenicar uit Sarajevo (Bosnië). De twee voorronde wordt afgewerkt op 16 juli en 23 juli.