GA Eagles oefent vrolijk verder (4-1 winst op Excelsior)

Een dooddoener in de voetbalwereld: ‘De voorbereiding zegt nog niks’.  Voor pessimisten aanleiding om de uitslagen van GA Eagles van afgelopen dinsdag tegen AZ (3-0 winst) en die van vandaag (4-1 winst) op Excelsior nog niet serieus te nemen. Optimisten zullen zeggen dat GA Eagles rijp is voor het begin van de Eredivisie. Hoe dan ook vandaag won GA Eagles in Terwolde in ieder geval gemakkelijk van de Rotterdammers onder leiding van nieuwe hoofdcoach Jon Dahl Tomasson.

Drinkpauzes werden er halverwege de eerste en tweede helft wel genomen, maar eerlijk gezegd hadden deze gezien de weersomstandigheden en het tempo van de wedstrijd niet genomen hoeven worden. De opbouw van beide ploegen was traag, wat mogelijk met de droogte van het uitstekende veld in Terwolde te maken kon hebben. Naast een traag tempo waren er zeker in de eerste helft veel onnauwkeurige (lange) passes die voor weinig kansen aan beide zijdes zorgden. Één van de weinige uitzonderingen op die regel, was de kans van Eagles-aanwinst Lambooij (ex-Veendam) die na ruim 20 minuten de bal haarfijn in het ‘kruis’ wist te krullen achter de kansloze Excelsior-goalie De Jong (1-0).

De tweede helft bracht een geheel nieuw gezicht aan Deventer zijde: Peter Grimmer. Een, tot nu toe, onbekende spits die in Spanje en Duitsland al de nodige stages afgewerkt schijnt te hebben. In ieder geval bleef de spits ook na zijn invalbeurt moeilijk te beoordelen. Grimmer scoorde de 2-0 en kwam verder niet in het spel voor.

Meest opvallende moment in de wedstrijd was de penalty die GA Eagles na een uur spelen kreeg van scheidsrechter Koekoek. Aanvoerder Jop van der Linden kreeg een discussie met Omar Kavak die dit buitenkansje wilde benutten. GA Eagles-trainer Booy riep Kavak en Van Der Linden tot de orde, waardoor de ‘captain’ alsnog kon aanleggen en scoren: 3-0.

Kort daarna schoof Excelsior-middenvelder Kevin Vermeulen, in een 1-op-1 duel met Eagles-doelman Ter Mate, de bal behendig richting het net: 3-1. Toen Antonia een kleine tien minuten voor tijd de 4-1 binnenschoot was het welletjes en kon het Rood-Gele publiek met een gerust hart huiswaarts keren.

Aanstaande dinsdag speelt de ploeg van Foeke Booy opnieuw in Terwolde, nu tegen het Duitse KFC Uerdingen 05. Aanvang 19.00u.

 

[nggallery id=14]

 

GA Eagles-Excelsior 4-1 (1-0)

21′ 1-0 Lambooij
56′ 2-0 Grimmer
59′ 3-0 VD Linden (pen)
60′ 3-1 Vermeulen
83′ 4-1 Antonia

Opstelling GA Eagles:  Ter Mate, Oostinjen (73′ Krijns), Schmidt (73′ Vriends), Van Der Linden (65′ Amevor), Schroijen (80′ Gerritsen Mulkes), Overgoor (73′ Pot), Kavak (73′ Antonia), Lambooij (73′ Rijsdijk), Philips (45′ Grimmer), De Ruiter (65′ Ten Den), Spanjaard (45′ Houtkoop).

 

Beluister ook de reactie van GA Eagles-trainer Booy en verdediger Doke Schmidt bij T-sportreport.nl: http://t-sportreport.nl/betaald-voetbal/go-ahead-eagles