GA Eagles niet te kraken richting play-offs

Door een 4-1 overwinning thuis tegen NAC Breda gaat GA Eagles met een uitstekend gevoel richting te play-offs. De ploeg van trainer Hans de Koning speelde overtuigend en boekte zijn 18e en laatste zege van het reguliere seizoen. Sinds de komst van De Koning hebben de Deventenaren alleen het eerste duel verloren. Kortom, men is al tien duels niet te kraken!

Door een mooie ‘streep’ van ruime afstand wist de thuisploeg in de Adelaarshorst tegen de nummer drie snel op voorsprong te komen. Aanvaller Maatsen wist een rebound feilloos achter NAC-doelman Ten Rouwelaar te schieten (1-0). Nog voor rust werd het 2-0 door een oplettendheid van topscoorder De Kogel die simpel binnenkopte.

Het mooiste moment na rust was in de 61e minuut. Het publiek trakteerde NAC-doelman Ten Rouwelaar op een respectvol applaus en ‘you’ll never walk alone’. De goalie verloor onlangs zijn moeder op 61-jarige leeftijd. Ten Rouwelaar was zichtbaar geroerd door dit moment.

De score werd daarna nog rooskleuriger voor de rood-gelen. De Kogel schoot simpel 3-0 binnen, waarna Van Der Weg nog iets terug kon doen (3-1). De NAC-verdediger passeerde GA Eagles-doelman die verder deze avond weer in uitstekende vorm verkeerde. Het slotakkoord was voor invaller Van Overbeek. De rappe buitenspeler krulde de bal mooi in de verre hoek. Hierdoor gaan de Deventenaren met een prima gevoel richting het ’toetje’.

Op vrijdag 13 mei start GA Eagles de halve finale van de play-offs thuis tegen VVV Venlo. De maandag daarna (2e pinksterdag) speelt men de return in Limburg.

GA Eagles-NAC Breda 4-1 (2-0)
8′ 1-0 Maatsen
18′ 2-0 De Kogel
70′ 3-0 De Kogel
83′ 3-1 Van Der Weg
86′ 4-1 Van Overbeek

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Duits, Nieveld, Schenk; Lambooij, Teijsse, Van Der Meer (71′ Nieuwpoort); Maatsen (68′ Van Overbeek), De Kogel (88′ Dzepar), Wolters

Foto’s: Johan Wolff