GA Eagles naar Doetinchem, Europees voetbal wacht

Go Ahead Eagles heeft het laatste duel van de reguliere competitie met 1-0 verloren van Heracles Almelo. Bryan Linssen was met een goal vlak na rust de matchwinner in Almelo. Voor GA Eagles wacht nu De Graafschap in de nacompetitie.

Trainer Dennis Demmers moest ten opzichte van het duel met Heerenveen noodgedwongen drie wijzigingen aanbrengen. Kolder (bovenbeen), Van der Linden (ziek) en Bart Vriends (geschorst) waren niet inzetbaar en werden vervangen door Plet, Schenk en Amevor.

In de eerste helft waren de grootste kansen voor Go Ahead Eagles. Plet kon van dichtbij inkoppen na een goede voorzet van Verhoek, maar zag zijn inzet over gaan. Even later sneed De Sa goed naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Castro bracht echter redding. Aan de andere kant kreeg Weghorst een kans, maar Cummins dook goed op de bal toen de aanvaller door het centrum doorkwam.

In de tweede helft sloeg Heracles vanuit de counter al snel toe. Na vijf minuten spelen kreeg Linssen de bal op randje zestien. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal in de verre hoek achter Cummins. In de minuten daarna was de aanvaller twee keer dichtbij de 2-0, maar één keer redde Cummins en de andere inzet ging voorlangs. Namens GA Eagles was Plet drie keer gevaarlijk, maar doordat zijn kopbal over ging en zijn beide schoten werd gered door Castro bleef het 1-0.

Door de nederlaag blijft Go Ahead Eagles 17e. Dit betekent dat de ploeg van Dennis Demmers aanstaande vrijdag in Doetinchem aantreedt tegen De Graafschap. Op 25 mei is de return in Deventer.

Europees voetbal
Go Ahead Eagles is definitief tweede geëindigd op het Fair Play Klassement van het seizoen 2014/2015. Doordat koploper FC Twente reeds aangaf geen aanspraak te willen maken op het ticket voor de Europa League, gaat deze plek in de eerste kwalificatieronde naar Go Ahead Eagles.

Om deel te nemen aan de Europa League dient Go Ahead Eagles in het bezit te zijn van een UEFA Licentie. De aanvraag hiervan loopt. De club hoopt op korte termijn uitsluitsel te krijgen hierover.

Bron: www.ga-eagles.nl

logojuichen

Kampioen of juichmoment? Deel jouw favoriete Juichmoment met ons en je maakt voor jouw sportclub kans op een sportclinic t.w.v. € 1.500,- of één van de andere prijzen. Ga naar http://bit.ly/1GyuWte en doe mee!