GA Eagles na zwemles klaar voor Heracles

Go Ahead Eagles heeft zich, bij monde van trainer Foeke Booy, goed hersteld na de inzet van woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Zijn ploeg is volgens hem dan ook klaar voor het thuisduel tegen Heracles, het tweede duel deze week tegen een club uit Twente.

Deventer was, in de eredivisie, vijf keer eerder het decor van tussen Go Ahead en Heracles. Beide clubs wonnen één keer. Vorig seizoen werd het duel na twintig minuten gestaakt wegens noodweer (foto). Een maand later werd de wedstrijd uitgespeeld en werd er met 1-1 gelijk gespeeld.

De voorbereiding op de aanstaande editie werd deels gedaan in het zwembad. De spelers zochten donderdag voor de hersteltraining de warmte op van zwembad De Scheg, waar zij aan het aquajoggen werden gezet. De spelers die niet aan de bak kwamen bleven op het trainingsveld.

Foeke Booy wil zijn opstelling niet prijsgeven maar zal, wanneer er op de afsluitende training geen gekke dingen gebeuren, waarschijnlijk kiezen voor de elf die ook begonnen aan het uitduel met Ajax. De trainer kan niet beschikken over De Sa (rugblessure) Van Ooijen (enkel) is een twijfelgeval. Bij Heracles ontbreken Castro, Schenkeveld, Hemmink en Vujicevic.

Hekkensluiter Heracles heeft uit nog geen punten gepakt. Go Ahead staat veertiende met acht punten meer dan Heracles. Winst zou voor beide ploegen dus heel goed uitkomen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Nijhuis.

Go Ahead Eagles – Heracles zondag 2 november aanvang 14.30 uur.

Foto: Johan Wolff