GA Eagles na verlies nog niet veilig

GA Eagles slaagde er zaterdag in de Adelaarshorst niet in om zichzelf veilig te spelen. Heerenveen ging efficiënter met haar kansen om en nam de punten mee. Eagles mascotte Harly voelde misschien al aan dat er weinig te vieren viel in de Adelaarshorst. Hij vloog voor de aftrap weg en deed zich in de achtertuin aan de Brinkgreverweg tegoed aan voor een barbecue bestemde sausjes.

Zonder de geschorste Antonia ging Go Ahead Eagles op zoek naar het openingsdoelpunt. Maar uitgespeelde kansen waren spaarzaam. Kolder had de eerste kans op de 1-0 maar hij kopte net over. Hierna nam Heerenveen het initiatief, maar het was Eagles keeper Andersen die aan de basis van het eerste Friese doelpunt stond. De sluitpost gooide de bal in de voet van Basaçikoglu die sleepte er de corner uit. Uit de gegeven hoekschop kopte Van Aken de 0-1 binnen. 

De tweede helft begon met Rijsdijk voor de geblesseerde Overgoor. Kansen waren er voor Houtkoop, Falkenburg en Turuc. Maar het bleef bij kansen. Heerenveen ging efficiënter met haar kansen om. Finnbogason schoot een lage voorzet binnen. Bij deze twee goals bleef het. 

Door de zege van Heerenveen blijven zij zesde, Go Ahead staat twaalfde en is nog niet zeker van lijfsbehoud. Dat is het wel als PEC zondagmiddag tegen RKC wint.

GA Eagles-SC Heerenveen 0-2.
36′ 0-1 Van Aken.
76′ 0-2 Finnbogason.

Opstelling GA Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Haps (Schenk/69), Falkenburg, Overgoor (Rijsdijk/46), Türüç, Godee, Kolder, Houtkoop (Azevedo/81).