GA Eagles na 17 jaar terug in de Eredivisie

Na Dordrecht en VVV moest vandaag Volendam er aan geloven. Over twee wedstrijden was GA Eagles vandaag opnieuw de betere in een playoff-tweeluik. Ondanks een 1-0 nederlaag (thuis won men met 3-0) keren de Eagles na 17 jaar terug naar de Eredivisie.

Het was niet goed en het duel in Volendam stond bol van de spanning, maar GA Eagles wist een ruime nederlaag te voorkomen. Na een kwartier spelen was er wel een prachtige vrije trap van Volendam-spits Jack Tuyp. Hij krulde de bal in de kruising achter een kansloze GA Eagles-doelman Marsman (1-0). Daarna ontstonden er voor beide ploegen, met name voor Volendam, nog de nodige kansen. Zeker voor rust kwam GA Eagles nog een keer goed weg toen Fafiani bij een vrije trap op de paal schoot.

Volendam, dat de geschorste basisspelers De Lange en Kramer miste, kon de tweede helft niet de vuist maken die het wilde maken en moest het bij één treffer laten. Tegen de tachtigste minuut begon ook bij de 400 GA Eagles-supporters in het uitvak het besef te ontstaan dat het echt niet meer mis kon gaan. Na het laatste fluitsignaal ontstond er een prachtig feest op het veld bij de spelers en op de tribune in het uitvak.

GA Eagles-trainer Ten Hag tegenover Eredvisielive: “Geweldig, de supporters hebben hier naar gehunkerd! De spanning was enorm, maar we hebben het geflikt. Prachtig om te zien wat dit losmaakt!”

FC Twente-huurling Promes vult aan: “We hebben het thuis afgemaakt en hebben het vandaag goed dicht gehouden. GA Eagles houdt een plekje in mijn hart en ik blij dat ik hier onderdeel van heb uitgemaakt.” Promes zal volgend seizoen terugkeren naar FC Twente en tegen GA Eagles spelen.

Vanavond wordt de selectie tegen negen uur in de eigen Adelaarshorst verwacht. De Adelaarshorst was vanaf drie uur al was geopend om supporters de wedstrijd op een groot scherm te laten zien.

Morgen (maandag) is er nog de huldiging op de Brink in Deventer, vanaf 19u.

 

2e duel finale playoff Eredivisie:

Volendam-GA Eagles 1-0
15′ 1-0 Tuyp

Het eerste duel eindigde in 3-0. GA Eagles promoveert naar de Eredivisie.

Foto’s: Twitter @trotsadijssel

[nggallery id=12]